- Forbruger, Økonomi

3 tips til at spare på varmeregningen

Når efteråret og vinterens kulde trænger sig på, stiger varmeforbruget, og for nogle kan der være mange penge at spare, ved at få udskiftet et par grundlæggende varmeslugere. Derfor er det en god investering at få tjekket huset igennem for utætte vinduer, dårlig isolering eller om det gamle oliefyr skal opdateres. Der kan være mange penge at spare på varmeregningen, hvis man følger disse 3 tips:

  • Nye, tætte vinduer
  • Bedre isolering
  • Brug af varmepumpe

For at kontrollere om vinduerne er utætte, kan du som regel klare det ved at holde en hånd for vindueskarmene og mærke, om der kommer kold luft ind. Hvis du er i tvivl, kan du også holde et stearinlys ud for vinduet, og hvis flammen blafrer, er det tegn på at vinduet er utæt. Hvis vinduerne er utætte, kan det være en fordel at udskifte dem til nye og mere energivenlige vinduer. De nye vinduer holder på varmen, du sparer penge, og du får et bedre indeklima.

Når det gælder isoleringen af huset kan man tjekke isoleringens tykkelse. Varmen stiger opad, så derfor skal isoleringen af loftet og under taget være i orden. Det anbefales at isoleringen har en tykkelse på 500 mm. for loft og tag. Efterisolering er forholdsvis let at udføre, og gevinsten er stor. Efterisolering af gulve kan dog være mere besværligt, men samlet set vil der også være mange penge at spare her.

Bruger du et gammelt oliefyr eller rislende radiatorer til opvarmning af huset, kan du som boligejer med fordel skifte til en mere energibesparelse varmekilde, såsom en varmepumpe. Det vil spare dig mange penge i længden.

Hvor meget kan jeg spare?

Spar op til 24-2800 kr. om året ved at udskifte termoruder eller 1-lagsglasvinduer med energiruder. I et hus med naturgas kan du spare op til hele 12.300 kr. per år, hvis du efterisolerer dit gulv. Udskiftning af gammel oliekedel til varmepumpe giver en besparelse på 50-60% af forbruget.

Er der andre steder jeg kan spare?

Det kan også være en god idé at få tjekket sine egne vaner i hjemmet igennem. Skru ned for varmen om aftenen, så temperaturerne er lavere om natten. Hvis du har gulvvarme skal du dog ikke regulere temperaturen for ofte, da det er mere energikrævende at genopvarme. Sænk den generelle temperatur i huset, hvis denne er for høj. Om vinteren er det ikke nødvendigt at varme huset for meget op. Tag hellere ekstra tøj på, og klæd dig efter vejret. Kniber det med gulvvarmen, så læg gulvtæpper under f.eks. sofaområde og spisestuemøbler, da dette vil holde på en del af varmen. Se flere gode tips til boligejere her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *