- Uncategorized

Backpacker rygsæk – hvor mange liter?

Når du tager afsted på backpackerrejse med Adventuredk, er din rygsæk helt afgørende. På din rejse fungerer rygsækken som dit hus! Derfor er det vigtigt at vælge den helt rigtige inden afrejse. Her bør du både tænke på størrelsen på rygsækken, og hvilke funktioner den skal have. Det kan godt betale sig at investere i en god backpackerrygsæk, som du kan bruge mange år ud i fremtiden, hvis du passer godt på den.

For det første bør du overveje, hvilken slags rejse du skal af sted på. Det vil have stor betydning for, hvilken rygsæk du bør vælge. Skal du fx ud at trekke meget, skal du gerne kunne bære din rygsæk i længere tid. Hvis du omvendt mest skal besøge strande og være ved havet, kan du overveje en mindre taske. Derudover har rejselængden selvfølgelig også en betydning. Skal du være væk meget længe, har du selvfølgelig brug for at have mere med. Generelt bør dit valg af rygsæk altså afspejle den rejse du skal på.

Størrelsen på din backpacker rygsæk er også vigtigt, når du skal vælge den helt rigtige. En backpackerrygsæks størrelse bliver opgjort i liter, så det er litermålet, du skal være opmærksom på, når du skal vælge. Jo flere liter rygsækken indeholder, jo mere plads er der i den.

De fleste backpackerrygsække er imellem 40-75 liter. Hvis du rejser meget let og måske ikke skal være væk særlig længe, kan en rygsæk på 40 liter være fin. Denne type rygsæk vil du typisk kunne have med som håndbagage på flyet, og den fylder ikke særlig meget. For de fleste backpackere vil denne rygsæk dog være en anelse lille. Derfor anbefaler vi til de fleste af vores rejse at vælge en rygsæk på 50-65 liter. Denne størrelse vil være passende for langt de fleste rejser. Skal du være væk meget længe eller have noget specielt udstyr med, kan det være en idé at vælge en rygsæk på 75 liter. For langt de fleste vil det dog være unødvendigt med så stor en rygsæk.

Læs mere om, hvordan det er at backpacke med Adventuredk og bliv inspireret til din drømme backpackerrejse!