- Erhverv

Bliv klogere på IT-branchen i Herning

En branche i udvikling

IT-branchen er en branche i rivende udvikling over hele landet. Eksporten vokser, og branchen beskæftiger flere og flere mennesker. Målt på årets 3. kvartal er beskæftigelsestallet steget med hele 3.000 personer fra 2015 til 2016, hvor branchen beskæftigede rundt regnet 84.000 danskere. Men stigningen ville være endnu større, hvis ikke antallet af kvalificerede kandidater var så lavt i forhold til branchens faktiske efterspørgsel. Der er nemlig flere stillinger, end der er kvalificerede jobsøgende. Og det er et problem, som branchen udfordres af. Derfor giver det god mening at uddanne sig inden for branchen, hvis man går med den slags overvejelser. Men trods det uudnyttede potentiale, som følge af en begrænset mængde kvalificeret arbejdskraft, så formår branchen alligevel at vækste. Eksporten er således nationalt steget til det nuværende niveau på 14 milliarder kroner, som jo dog stadig udgør en relativ lille del af de over 50 milliarder kroner, som branchen omsætter for årligt (2016-tal).

Herning og Ikast-Brande – Danmarks mest erhvervsvenlige kommuner

På henholdsvis 1. og 3. pladsen over Danmarks mest erhvervsvenlige kommuner i 2017 findes to kommuner fra Midtjylland: Ikast-Brande og Herning. De har dermed overhalet Billund og Høje-Taastrup, som er at finde i top 5 på listen, mens Hedensted ligger nummer 2 på listen i 2017. Midtjylland er altså rigtig godt repræsenteret, og det gælder ikke mindst inden for IT-branchen, hvor virksomheder som Fiks IT tydeligt mærker væksten i branchen. Fiks IT holder til i Ikast men arbejder også med IT for virksomheder i Herning og er dermed et godt eksempel på en IT-virksomhed, som har rødderne solidt plantet i ”god jord” i nogle af landets bedste kommuner målt på erhvervsvenlighed.

IT-kurser og uddannelser i Herning

Som allerede nævnt er efterspørgslen på arbejdskraft større end udbuddet i IT-branchen. Det er et reelt problem, som den yngre generation forhåbentlig kan være med til at løse. Det er simpelthen et spørgsmål om uddannelsesvalg. Og der er i sær mangel på den højtuddannede arbejdskraft, eksempelvis inden for .PHP og .Net. Og det er egentlig ikke uddannelser, der er mangel på. Det kan erfares ved noget så simpelt som en søgning på ”IT” på uddannelsesguiden.dk. Her kommer intet mindre end 268 ungdomsuddannelser, 226 videregående uddannelser og 2543 voksen- og efteruddannelser frem.  Det vil sige uddannelser, som på en eller anden måde relaterer sig til IT. Blandt disse er det selvfølgelig langt fra alle uddannelser, der har IT som det primære fokus. Når man søger videre for at finde de uddannelser, som er fagligt specialiserede på et højt niveau inden for IT-området, så er udvalget ud fra en relativ betragtning væsentligt mindre – omend stadig rigt på valgmuligheder. Pointen er, at mulighederne er mange. Hvis vi ser på Herning alene og går mere afgrænset til værks, så er der omkring 80 forskellige videregående uddannelser inden for IT her. Og det er vigtigt for IT-branchen i Herning, at der er mulighed for at uddanne sig lokalt. Det gør valget mere attraktivt for de, som ønsker at blive i Herning, når de uddanner sig frem for eksempelvis at skulle flytte til andre større byer.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *