- Forbruger

Bliv tryg med en A-kasse

Tiderne skifter, og du ved aldrig om du en skønne dag står uden job. Selvom arbejdsløsheden for tiden er lav, kan der være mange årsager til, at folk bliver afskediget og har svært ved hurtigt at finde et nyt job igen. Er du og dine kolleger eller medarbejdere med i en A-kasse, er I sikre på, at I kan få udbetalt dagpenge i den periode, hvor I er ledige. Der findes flere forskellige A-kasser med forskellige forudsætninger for at være medlem og forskellige fordele. Over på denne hjemmeside kan du sammenligne A-kasser på tværs af brancher.

Hvilken A-kasse skal du være medlem af?

Flere A-kasser henvender sig til bestemte målgrupper. Det er oftest sådan, at de forskellige A-kasser forudsætter, at du tilhører en bestemt branche eller fag. Det kan for eksempel være en A-kasse for ledere, en A-kasse for håndværkere eller A-kasse for akademikere mv. A-kasserne har specialiseret sig inden for specifikke brancher og fag for at kunne tilbyde en målrettet service og rådgivning til medlemmerne. Derfor er det en god idé at være med i en A-kasse, der passer til din virksomhed eller branche.

Flere fordele at hente end dagpenge tilskud

A-kasserne ønsker at få så mange medlemmer som muligt. Derfor tilbyder de en række fordele til deres medlemmer som alt fra rabatter på forsikringer, feriehuse og rejser til juridisk rådgivning og kurser. Det er også muligt at tegne en lønforsikring, så du kan få udbetalt en højere sats end dagpengesatsen, hvis du ønsker det. Så bliver du arbejdsløs og får brug for en A-kasse, er det rart for dig at vide, at der er masser af attraktive fordele at hente hos A-kasserne. Har du derimod brug for juridisk bistand i forbindelse med en uoverensstemmelse på arbejdspladsen, er det fagforeningen du kan få hjælp hos.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *