- Dagligdagen

Brødkasser – de er smartere end du måske tror

Hvad end du kalder dem, om det er brødkasser, -bokse, -kurve eller bare brødopbevaring, så snakker du formentligt om den samme ting. En smart kasse på køkkenbordet, hvor du kan opbevare alt fra brød til slik. En almindelig misforståelse med brødkasser er nemlig at de kun duer til bagværk, dette er ikke rigtigt. Brødkasser kan også blive brugt til at opbevare alt muligt andet, de kan også blive brugt udelukkende som pynt og være helt tomme indeni.

Hvorfor investere i en brødkasse?

Man kan nemt komme til at tro at det er godt nok bare at smide en plastikpose omkring brødet og så proppe det ind i skabet eller skuffen sammen med de andre rester, men dette er faktisk skadeligt for brødkvaliteten. Når du ikke lader brødet ånde fremmer dette mugvækst, hvilket sænker brødets levetid og øger madspild. En anden almindelig misforståelse er at det er godt at putte brødet ind i køleskabet. Dette er også rigtigt for nogle typer brød men bestemt ikke alle. Hvedebrød (franskbrød, boller og flutes) kan ikke så godt holde til de kolde temperaturer i køleskabet, dette er dog optimalt for rugbrød. Derfor er brødkasser en god investering, for korttidsopbevaringen af hvedebrød. Her er temperaturen optimal, og brødet kan sagtens ånde. Vil du derimod langtidsopbevare dit brød, er det en god ide at dybfryse det. Her bør du tage lidt op af gangen, og være opmærksom på at skorpen kan have delt sig fra ”indmaden”.

Brødbokse behøver dog ikke kun være til opbevaringen af brød, mange opbevarer også andet bagværk som kager i de finde kasser, men de kan faktisk også have andre opgaver. Har du for eksempel nogensinde prøvet at ville fjerne en masse rod fra køkkenbordet så hurtigt som muligt, fordi nogle gæster pludselig har ringet på døren. Her kan brødkassen hjælpe, da den er en nem måde at skaffe en masse ting af vejen. Til sidst kan brødkassen også hjælpe til at pynte på dit køkkenbord. Hvis du for eksempel syntes at bordet ser lidt for tomt ud, eller der ikke er farve nok i dit køkken, kan en brødkasse sagtens hjælpe.

Forskellige firmaer og typer af brødkasser

Når du tænker brødkasse tænker du måske en kedelig kasse på køkkenbordet, eller måske, hvis du var dreng i 1980’erne, tænker du på et af it-historiens vigtigste og mest populære produkter, Commodore 64. Uanset hvad så har du nok regnet ud, at denne artikel handler om kasserne på køkkenbordet. Disse behøver dog ikke være så kedelige som mange tror, dette har firmaer som Wesco, Bodum, og Bloomingville bevist. Hver af disse firmaer har deres egne visioner for hvad en brødboks er og kan være.  Du kan finde et udvalg af brødkasser fra Bloomingville, m.fl lige her.

Wesco har deres klassiske og meget populære brødkasser. Her er de lavet af metal med en flot glans, i hvad der ofte er en meget iøjnefaldende farve. Deres brødkasser er ekstremt stilfulde og aldeles moderne. Wescos fantastiske mix af funktionalitet og design gør deres flotte og originale stil til en velkendt klassiker. Wesco er tysk, og alle deres produkter bliver stadig produceret på fabrikken i Tyskland, dette betyder at de har visse håndværksmæssige traditioner som er blevet bevaret igennem deres 150 år gamle levetid.

Bodum har en anden vision for hvad brødkasser kan være. Her er designet ligeså gennemført som med Wesco kasserne, men til gengæld er det nu i et fuldstændigt nymoderne design. Farverne er mere nedtonede med knap så iøjnefaldende matte farver i stedet for de blanke pangfarver fra Wesco. Deres brødkasser er ofte multifunktionelle, med et låg der kan tages af og bruges som serveringsfad eller skærebræt. Bodum er knap så gammel som Wesco, men den nu over 70 år gamle virksomhed er stadig 100% familieejet. Dette betyder at deres originale motto, som lyder således, godt design skal være prismæssigt overkommeligt, stadig lever videre i bedste velgående.

Bloomingville er det nyeste firma ud af de tre nævnte her. Bloomingville blev født i år 2000 af Betina Stampe. Betina er dansker, og ikke nok med iværksætter, så er hun også en kone og mor. Hun har formået at lave et firma, der gang på gang leverer klassikere, som skaber en fantastisk atmosfære i alle rum de rører.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *