- Elektronik

Derfor bør alle husstande have en mikroovn

Det er meget forskelligt fra familie til familie, om man har en mikroovn eller ej. Derfor er der mange børn som kun kender til mikroovnen fra deres venners hus. Dette hænger i høj grad sammen med mikroovnens ry. Mange kender nemlig kun til mikroovnen som en maskine som varmer usunde ting. Dette er dog langt fra tilfældet, de fås i mange forskellige design og prisklasser og du kan finde en lige her.

Perfekt til snacks

Selvom en mikroovn kan mange ting, så er den først og fremmest kendt som en snackopvarmer. Det er der også en grund til. Med en mikroovn kan man lynhurtigt lave popcorn eller varme en pizza, så er man hurtigt er klar til at hygge med vennerne eller familien. Derfor er mikroovnen den perfekte maskine at have, hvis man hurtigt vil kunne lave varme snacks.

Hjælper med madspildet

Madspild er et kæmpe problem over hele verden, og det er ofte fordi butikker køber flere madvarer, end de sælger. Men privatpersoner står også for utroligt meget madspild. Ofte ender vi nemlig med at købe og lave mere mad, end vi kan spise. Men hvis man gemmer maden til næste dag, så er mikroovnen perfekt til at varme det igen. Modsat en normal ovn kan en mikroovn lynhurtigt varme enhver ret, så den er klar til at spises igen.

Fylder intet i køkkenet

Mange fravælger mikroovnen fordi, de ikke tror, de kommer til at bruge den så meget. Hvis dette bliver tilfældet, så er der ikke tale om det største tab. Man kan nemlig få mange mikroovne til under tusind kroner, og så fylder de heller ikke så meget. Man kan fx nemt gemme den væk i et skab og så derfor kun se på den, når man skal bruge den.

Ikke kun en popcornmaskine

Selvom mikroovnen som sagt er perfekt til snacks, så kan den meget mere. Faktisk kan den lave flere ”rigtige” retter uden nogen problemer. Der findes fx flere kogebøger som er dedikeret til mad udelukkende lavet i mikroovne. Mikroovnen er fx perfekt til ting som bagte kartofler, pasta, dampede grøntsager, bacon osv. Der findes også flere remedier som gør madlavningen i mikroovnen meget nemmere.

Kombiner ovn og mikroovn

Hvis man ikke ønsker at købe en mikroovn udover sin normale ovn men stadig godt kunne tænke sig mikroovnens egenskaber, så er man heldig. Der findes nemlig flere ovne som har en indbygget mikroovn. Dette gør at man sparer plads, og at man nemt og hurtigt kan skifte imellem at lave mad i mikroovnen og den normale ovn.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *