- Erhverv

Derfor er juridisk støtte vigtig i relation til en virksomhedsoverdragelse

En virksomhedsoverdragelse er som hovedtræk styret rent juridisk af den såkaldte Virksomhedsoverdragelseslov, hvorfor det i grove træk er vigtigt at erhverve sig juridisk støtte og rådgivning, hvis ens firma står over for en overdragelse. Grundet Virksomhedsoverdragelseslovens indtræden, er for at skabe den bedst mulige beskyttelse for lønmodtagernes rettigheder i virksomheden under hele overdragelsesprocessen. Som udgangspunkt forløber alt sig, som det tidligere har gjort, fortsat, men der er visse aspekter, som er relevante at håndtere i forbindelse med en virksomhedsoverdragelse.

Hvad vil en virksomhedsoverdragelse egentlig sige?

Når en virksomheds aktiver står over for at blive solgt eller opkøbt af en anden virksomhed, taler man om en virksomhedsoverdragelse. Det vil sige, at når en virksomhed, eller dele af den, står over for en overdragelse fra en juridisk enhed til en anden enhed, finder en såkaldt virksomhedsoverdragelse sted.

Hvad kan spænde ben under en virksomhedsoverdragelse?

Der kan opstå visse begrænsninger i forbindelse med en virksomhedsoverdragelse, bl.a. fyring af de ansatte. Det vil være naturligt, at man som ledelse overvejer at spare på personaledelen, men dette skal dog håndteres korrekt, hvis man ikke vil risikere at komme i uoverensstemmelse med loven. Det er nemlig ikke lovligt at fyre medarbejdere som begrundelse for en virksomhedsoverdragelse.

Sådan skal de ansatte håndteres under en overdragelse

Dén eller de ansvarlige, der står for at overdrage virksomheden til en anden enhed, skal i god tid melde ud til de ansatte, at der kommer til at ske en overdragelse. Her er der bl.a. tale om følgende forhold;

  • Overdragelsens juridiske-, økonomiske- og sociale følger for virksomhedens ansatte
  • Dato for overdragelsen
  • Årsagen til overdragelsen
  • foranstaltninger

Benyt jer af kompetent rådgivning inden for virksomhedsoverdragelse

De nævnte oplysninger ovenfor er beskrevet i grove træk og er generelle, hvilket ikke nødvendigvis er passende for jeres håndgribelige situation. Derfor anbefales det at modtage kompetent rådgivning om virksomhedsoverdragelse, forinden den vigtige beslutning, således alle parametre og enheder er i fuld bevidsthed for jer som virksomhedsoverdrager.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *