- Erhverv

Derfor er kontorindretning vigtigt

Mange virksomheder i dag arbejder i de såkaldte storrumskontorer, og netop fordi dette er tilfældet er indretning af kontor et meget vigtigt element for et funktionelt og effektivt arbejdsmiljø. Storrumskontorer består nemlig af mange arbejdsstationer og mange mennesker – og her er der mange faktorer, der spiller ind, når der skal indrettes et kontor, hvor alle kan trives. Det er blandt andet vigtigt at tage hensyn til medarbejderantal, støjniveau, medarbejderkomfort og lignende for at sikre, at alle medarbejdere har det godt og har det bedst mulige udgangspunkt for koncentration og effektivitet. Et dårligt arbejdsmiljø kan nemlig gøre stor skade på arbejdspladsen med både utilfredse medarbejdere og dårlig effektivitet. Det er derfor vigtigt at indrette kontoret på en sådan måde, at der bliver taget hensyn til de mange faktorer. Læs med her og find ud af, hvordan du bedst indretter kontoret.

 

Undgå støj på kontoret

Specielt i storrumskontorer er støjniveauet en væsentlig faktor, der skal tages hensyn til. Det kan nemlig være svært og decideret forstyrrende at sidde og arbejde i et miljø, hvor der er larm omkring én hele dagen lang. Heldigvis findes der mange både, hvorpå man kan komme larm på kontoret til livs. En metode er at investere i skærmvægge og akustikvægge, så der kommer en barriere mellem de forskellige arbejdsstationer. På den måde minimeres støjen på kontoret. En anden måde er at investere i en telefonboks til kontoret. En telefonboks kan nemlig fungere både som mødelokale, telefonrum og også som stillerum. Her kan medarbejdere, der har brug for stilhed og koncentration trække sig tilbage i et rum for dem selv, så de kan koncentrere sig om dagens opgaver.

Skab komfort på arbejdspladsen

Det er både dårligt for arbejdsmiljøet og for medarbejdernes sundhed, hvis der ikke er tænkt komfort ind i kontorindretningen. Der skal derfor altid som minimum være en komfortabel kontorstol til rådighed. En dårlig stol kan nemlig gøre stor skade på medarbejdernes ryg, hvilket kan give alvorlige arbejdsskader. Derudover er det altid en god idé at stille et hæve-sænkebord til rådighed, så medarbejderne kan bestemme deres egen arbejdsstilling og give dem mulighed for at stå lidt op i løbet af dagen.

Haubjerg Indretning står til rådighed, hvis du har brug for kvalitetsmøbler til kontoret eller hvis du har brug for hjælp til indretning af kontor.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *