- Forbruger

E-cigaret – den elektroniske udgave af tobakscigaretten

Rygning kan dræbe! Sådan står der skrevet på mange cigaretpakker, hvilket er en af mange årsager til at skifte den skadelige tobakscigaret ud med en sundere, billigere og ikke mindst anderledes måde at indtage nikotin på. Idéen er ikke ny, og i dag findes der efterhånden tusindvis af forskellige e-cigaretter på markedet. De kan se meget forskellige ud, og der kan være stor forskel på alt, fra hvor meget de fylder til den mængde af damp, de producerer.

Ens for alle typer e-cigaretter er, at de er bygget op af en coil, en beholder og en strømkilde. Coilen, som er motoren i en e-cigaret, er bygget op af en mentaltråd, som er viklet, så den danner en spiral. Rundt om spiralen er der et materiale, som kan suge e-væsken til sig. Når man tænder e-cigaretten, fordamper den væske, som materialet har suget til sig.

For at man ikke hele tiden skal dryppe mere væske på sit materiale, som oftest er vat, har de fleste moderne e-cigaretter en tank eller en beholder, hvor man kan fylde væske i. Det er vigtigt, at coilen har nok væske, så den aldrig tørrer ud samtidig med, at den ikke må få for meget, så den ikke kan finde den rette fordampningstemperatur. Ydermere består e-cigaretter af en strømkilde, som bruges til at varme coilen op.

Fordele ved elektroniske cigaretter sammenlignet med tobakscigaretter

Det kan være svært at holde styr på, hvad forskellen på e-cigaretter og tobakscigaretter egentlig er. Som de fleste er udmærket klar over, er tobaksrygning ekstremt usundt, og man omtaler det ofte som en af de farligste livsstile, der nogensinde har eksisteret. Det skyldes blandt andet, at en tobakscigaret er fremstillet af mere end 4000 forskellige kemikalier, hvoraf 53 af dem er i kategorien ’’ekstremt kræftfremkaldende’’. Den væske, der fordampes i e-cigaretter, består kun af fire ingredienser, og dermed er e-cigaretter mindst 95 % mindre skadelig for helbredet, end almindelige tobakscigaretter er.

Udover den helbredsmæssige forskel er der også økonomisk forskel. Ryger man gennemsnitligt 20 tobakscigaretter dagligt, vil man kunne reducere udgifterne med op mod 70 % ved at købe en basis e-cigaret.

Stort udvalg af e-cigaretter

Ønsker man, at ens e-cigaretter er lavet af ingredienser af den højeste farmaceutisk mulige renhed og kvalitet, er der et stort og billigt udvalg online. Her fokuseres der på at afhjælpe mængden af kemikalier, man som ryger indtager dagligt og på at skære ned på de store mængder af penge, man bruger, når man er afhængig af cigaretter.

Se mere her og kom i gang med e-cigaretterne med det samme.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *