- Forbruger

Er du også dårlig til at spare penge op? Læs med her

Vi lever i en tid hvor langt de fleste mennesker har et ekstremt højt forbrug. Dette skyldes til dels at vi mennesker tjener flere penge, og at vi derfor også kan bruge flere penge. Herudover er en af årsagerne også at der er en del prestige forbundet med altid at have det nyeste af det nye, dette frister mange mennesker til at droppe opsparingerne og i stedet bruge pengene med det samme.

Dog kan der være mange grunde til at det faktisk er en god ide at kunne spare op, særligt hvis du står og skal bruge penge på noget som ellers ville være uden for dit budget. Dette kan være et hus, en ferie eller en bil. Ønsker du også at blive bedre til at spare dine penge op, fremfor at bruge dem op overflødige ting, kan du med fordel læse med her.

Tænk over hvad du bruger dine penge på løbende

Det første du bør gøre inden du begynder at spare op, er at du bør få et overblik over dine løbende udgifter. Dette er både de faste udgifter og dem som løbende opstår. De faste udgifter er typisk dem du først bør lokalisere, de faste udgifter er alt fra husleje til dine telefonregninger til dine varme- og el regninger. De faste udgifter kan du ikke ændre så nemt, og det er dem som minimum skal dækkes hver måned.

De udgifter du til gengæld bør tænke over er de udgifter som løbende kommer. De penge du bruger her går typisk mod køb af nyt tøj eller hyggelige ture på cafe. Mens der selvfølgelig skal være plads til alt dette, er det vigtigt at du sætter et fast beløb af, så du ved hvor meget du kan bruge på disse ting hver måned. Dette gør også at du er nødt til at tænke en ekstra gang over om det ekstra par solbriller faktisk er nødvendigt, eller om du bør spare pengene op i stedet.

Sæt et fast beløb til side hver måned på en seperat konto

En anden effektiv måde at spare en masse penge op, efter du har fået et overblik over dine udgifter, er at oprette en separat konto. Her kan du hver måned overføre et fast beløb til kontoen, fordelen her er at du som udgangspunkt ikke har direkte adgang til at bruge af pengene.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *