- Erhverv

Et sundt arbejdsmiljø

Du tilbringer flere timer om dagen på din arbejdsplads, så det er vigtigt, at du kan føle dig godt tilpas og slappe af. Der er forskellige forhold at tage hensyn til, når man skal skabe et godt arbejdsmiljø, både fysiske og psykiske parametre kan nemlig spille ind. Det kan være vanskeligt at sikre sund trivsel og miljø på arbejdet, da det kræver, at alle giver en hånd med, og arbejder mod det gode arbejdsliv. Dog er de fleste enige om, hvad et sundt arbejdsmiljø er, og med klare linje for målene, kan enhver arbejdsplads opnå sund og positiv trivsel.

Fysiske orden

Et af de umiddelbare forhold der nemt kan skabe godt arbejdsmiljø, er orden. Rod kan påvirke dit overblik, og kan gøre det svært at holde fokus og koncentration. Alle har deres egne måde at holde orden på og sætte ting i systemer.

Arbejdsbordet kan hurtigt blive rodet, og papir kan nemt skabe kaos. Ved at have en systematisk opbevaring kan du let finde de rette dokumenter, og stadig have orden. Find arkivskabe som kan være en stor hjælp til opbevaring af dokumenter, journaler og hængemapper eller pengeskabe til værdier såsom tablets og smartphones.

Det er nemmere at have ro i sindet når der er rene linjer, og dermed tager du hensyn til både fysiske og psykiske arbejdsforhold når du holder orden.

Ro i sindet

De fleste har oplevet at være anspændte eller stressede i kortere eller længere perioder. Det er hårdt for både krop og sind, og det er derfor vigtigt at lytte til kroppens signaler, så man kan sætte tempoet ned, inden man bliver syg. Stress kan være en reaktion på mange parametre i hverdagen, og behøver ikke kun være tegn på, at man har for travlt. Bekymringer, for høje forventninger og ydre pres kan også være anstrengende for sindet og skabe anspændthed.

Der er flere måder, hvorpå man kan få hjælp og arbejde med sin stress, hvis man er blevet ramt, men det er også muligt at handle inden skaden sker. Forebyggelse er effektivt og kan hjælpe mange til et sundere tankemønster med færre spændinger. Et sundt arbejdsliv er et af de vigtige forhold man skal tænke på, når man skal forebygge indre uro, og det kan komme til udtryk på mange måder. Åbenhed, socialt sammenværd, forventningsafstemning og mere til kan hjælpe på arbejdsmiljøet.

Søger du hjælp eller inspiration til hvordan du kan forbedre miljøet og trivslen på dit arbejde så læs mere om psykisk arbejdsmiljø og blik klogere på hvad det omhandler.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *