- Forbruger

Få en sjov turistoplevelse i Hjørring og omegn

Det er ikke nødvendigt at tage til udlandet for at få en god oplevelse med mange attraktioner. Vi har masser af muligheder her i Danmark, som man med fordel kan udforske.

Ved du fx hvilke muligheder en by som Hjørring byder på?

Nordsøen Oceanarium

Nordsøen Oceanarium er faktisk et af de største turistattraktioner i Danmark. Det er en fantastisk oplevelse, hvor man får mulighed for at gå blandt kæmpe akvariums – eller oceanariums – og opleve ikke mindre end 70 forskellige fiskearter!

Nordsøen Oceanarium blev bygget i 1984 og blev udvidet med et oceanarium i 1998. Deres ocenanarium rummer hele 4,5 mio. liter vand. Det giver måske lidt en fornemmelse af, hvor stor et sted det er.

Hirtshals fyr

Fyret blev opført i 1863 med N.S. Nebelong som arkitekten bag værket. Tårnet måler 35 meter højt og har en flammehøjde på 57 meter – og er man villig til at tage de hele 144 skridt op til balkonen, så får man en fantastisk udsigt! Du har måske også set tårnet i TV2’s julekalender: “Tvillingerne og Julemanden”?

Omkring tårnet rundt i klitterne er det desuden muligt at udforske gamle bunkers, som har ligget der siden 2. verdenskrig. I dag hedder det Bunkermuseet og er lavet om til en turistattraktion. Det kunne I jo besøge, når I alligevel er i nærheden!

Vendsyssel Kunstmuseum

Vendsyssel Kunstmuseum er opført i 1963 og er et statsanerkendt museum. Her kan man opleve kunst fra nogle af de kendte nordiske kunstnere, vi har. Du kan fx se værker fra Svend Engelund, Poul Ekelund, Anna Marie Lütken, Søren Elgaard og Poul Anker Bech.

Når I skal rundt

Hvis I er en flok, der skal rundt sammen og opleve Hjørring, så kan det være rart ikke at skulle stå for kørslen selv. Det behøves I heldigvis heller ikke. Hvad med for eksempel at benytte jer af turistbusser Hjørring? Det er desuden smart, hvis I skal flere afsted, end I kan være i en bil. Så kan I med fordel presse jer ind i en bus sammen. Det er også bedre i forhold til C02-udslip!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *