- Uncategorized

Få tid hurtigt med ny teknologi hos tandlægen

Skader og akut opståede situationer er aldrig ønskværdige. Heller ikke når det gælder dine tænder. Der er mange der udsætter tandlægebesøgene igen og igen, for så til sidst at stå tilbage med skrøbelige tænder, som pludselig får akut brug for hjælp. Heldigvis kan du hurtigt få en tid hos tandlægen takket været moderne teknologi. 

Sport er godt – men ikke altid for tænderne

Der er en grund til, at mange sportsgrene kræver skinner på tænderne, for at passe på dem. Særligt kontaktsport byder ofte på lidt for mange tandskader. Sportsgrene inden for kampsportsgenren siger sig selv – her bliver du slået og sparket og kan derfor risikere flere skader. Men sådan noget som svømning og paddeltennis kan faktisk også risikere at koste dig en tand eller to.

Generelt er det sådan, at jo hurtigere du bevæger dig, jo mere risikerer du at komme til skade. Jo hurtigere fejlbedømmer du for eksempel afstanden til bolden, som så rammer dit ansigt. Og jo mere du har svømmet, des mere træt er du, når du skal op ad stigen, og så reagerer du langsommere, hvis du glider.

Når uheldet er ude

Får du en tandskade og derfor akut tandsmerter, så er det bare om at finde en akuttandlæge med det samme. Du ville jo heller ikke vente til næste hverdag, hvor lægen åbner, hvis du brækkede hånden, vel?

Tandsmerter kan være fuldstændig ulidelige, så du kan eventuelt forsøge at dæmpe smerten med noget koldt og noget smertestillende. På den måde kan du bedre holde det ud, både indtil og mens tandlægen undersøger dig.

Har du mistet noget af, eller hele tanden, så sørg for at tage resten af tanden med. Det kan nemlig være at den kan reddes. Den snak kan du tage med tandlægen, så snart redningsaktionen går i gang.

Akut behøver ikke betyde stress

Hvor akutafdelingen på hospitaler ofte betyder stress og jag, behøver det samme ikke gøre sig gældende hos akuttandlægen. Her kan du sagtens få et øjeblik til at trække vejret. Nogle akuttandlæger har også samme fokus på tandlægeskræk som de almindelige klinikker har, så du behøver ikke frygte en hårdhændet behandling, bare fordi det skal gå lidt hurtigt.

Er det et barn, der er kommet til skade, så vil røntgen altid være noget af det vigtigste. Det skyldes, at tandlægen skal finde ud af, om barnets kommende tænder eventuelt har taget skade, og om der skal gøres noget her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *