- Erhverv

Find dit drømmejob

At blive på det samme job i tyve år eller mere tyder på, at man er glad for sit job. Dog kan det også betyde, at man ikke tør at tage en chance, og derfor bare er blevet på den samme sikre arbejdsplads i årevis. Uanset hvad grunden er, ønsker alle at finde deres drømmejob. Hvis man allerede har det og har været der i tyve år, så er det selvfølgelig et stort plus, men der er mange, der ikke er så privilegerede. Derfor giver denne artikel dig et par gode råd til, hvordan du kommer ud af den gamle rutine og i gang med at lede efter dit drømmejob.

Find ud af, hvad du vil

Inden du begynder at lede efter dit drømmejob, er der nogle ting, som du skal have på plads. Først og fremmest skal du vurdere, om du er glad i din nuværende situation. Er du ikke det, skal du helt sikkert ud og søge nyt job, men er du til gengæld glad, skal du måske vurdere, hvorvidt det har noget at gøre med, om du føler dig tryg, eller om du oprigtigt bare er glad for din nuværende arbejdsplads.

Når du har gjort op med dig selv om, hvorvidt det er blevet tid til at prøve noget nyt, skal du vurdere, hvad dette nye skal bestå af. Overvej dine kompetencer, interesser, og hvad du har af mulighed for at søge. Hvis det, du vil, kræver noget, som du slet ikke er i besiddelse af, skal du overveje, hvorvidt du måske skal tilbage på skolebænken. Husk, der ikke er noget galt i at gå tilbage til at studere, selvom du har været på arbejdsmarkedet i ti år eller lignende. Når du har gjort helt op med dig selv, hvad det er du vil, og hvad det kræver, før du kan gøre netop det, er det bare med at komme i gang.

Øvelse gør mester

Hvis du har været på den samme arbejdsplads i mange år, giver det sig selv, at du kan være lidt rusten, når det kommer til at søge jobs. Derfor skal du heller ikke blive overrasket, hvis du får afslag de første par gange, og ikke engang bliver kaldt ind til en jobsamtale. Du skal huske på, at du bliver nødt til at fejle et bare gange, før du kan få succes – sådan er det for alle, eftersom øvelse gør mester. Det er de allerfærreste, der bare kan, hvad de sætter sig for, den første gang de prøver det.

Vigtigt i din ansøgning er det, at du fremhæver din position i dit nuværende firma, og hvad du har gjort for dit firma. På den måde viser du, at du er effektiv og bidrager til fremgang. Underminer heller ikke den tid, som du har været på den pågældende arbejdsplads, eftersom længere tid ét sted kan give din fremtidige arbejdsplads et indtryk af, at du er loyal og dygtig. Husk også, at du ikke udelukkende skal fremhæve den erfaring, du lige har fået på dit langvarige arbejde. Du skal også sørge for at nævne jobs, som du har haft i din studietid, da det nogle gange kan være lige dét, der trigger den for din fremtidige arbejdsgiver. Du kan klikke her for mere information om, hvordan du søger job og gør dig selv klar til nye udfordringer.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *