- Uncategorized

Fræsning for de trængende

Vi har alle en nedslidt vej i vores nabolag. Den vores børn klager over at skulle køre på, den vi selv slingrer ned af i første gear. Man bliver helt ked af at se på hullerne, fordi man ved at de bliver dybere hver gang man kører over dem. Dette kan nemt fikses for få penge. Det du har brug for, er en fræsning. Fræsning er smart fordi en fræser kører hen over vejen, mens den løsner det øverste lag af den. Dette gælder både asfalt- og grusveje. Uanset hvor hullet og slidt din vej er, klarer maskinen det på kort tid.

En majestætisk maskine

Har du nogen sinde set en fræser? Hvis ikke er du virkelig gået glip at noget. De kommer i mange forskellige varianter og størrelser, men er ofte ca to meter høje, og næsten firkantede. Det kan være overvældende, ja næsten dragende at stå ved siden af så smuk en maskine. Når maskinen kører drejer små lamper monteret på taget. Dette skaber et smukt farvespil mod den glatte lak. Maskinerne er særligt prægtige omkring skumringstid. Når maskinerne kører, udstøder de høje lyde, som kan henlede tankerne på en brølende løve, på den afrikanske savanne. Ud fra den smalle maskine skyder en lang sort stang, som en slags hale. Den fræser, altødelæggende over vejen som et rovdyr på jagt. Her er den det øverste rovdyr i fødekæden. Den gumler sig gennem asfalten med en ubeskrivelig kraft. Ustoppelig, uovervindelig. I sandhed en forunderlig maskine. Noget langt ud over det sædvanelige.

Ingen lappeløsninger her

Der er også mange der tænker at det er en god ide at lappe hullerne i vejen i stedet for at fræse dem, disse mennesker er svage og har tør ikke tage livet alvorligt. Lapper du hullerne i din vej gør du dem nemlig bare større, fordi det skaber ujævnheder eller laver et underlag der er blødere end resten. Begge dele vil resultere i nye større huller i vejen. Denne tilgang vil du kun snyde dig selv med.

Så god som ny

Efter din vej er blevet fræset, vil du igen kunne køre på den uden problemer. Det er svært at forstå, hvordan noget der før i tiden har virket som et så uoverskueligt problem, kan gå væk så nemt. Du vil komme kørende i din bil, eller cykle afsted og tænke, hvorfor har vi ikke gjort det her for længe siden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *