- Erhverv

Gode råd til din butiksbelysning

Der er ingen tvivl om, at god belysning er vigtigt i mange forskellige sammenhænge. Faktisk kan belysning se meget forskelligt ud og derved give meget forskellige udtryk i det samme rum. Det spiller ikke mindst en rolle for stemningen. Og derfor er belysning også noget, du med fordel kan tænke lidt ekstra over i din forretning. For med god butiksbelysning kan du skabe en bedre stemning i forretning. Det kan give kunderne mere lyst til at være der. Det kan også bruges til at fremhæve dine varer. Endelig kan det muligvis gå hen at gøre en positiv forskel for dine salg.

Sørg for godt ovenlys

I første omgang skal du bruge belysning til at oplyse rummet. Det er ikke meget anderledes fra, hvordan du ville gøre det derhjemme. Grundlæggende handler det om, at man skal kunne se alt i butikken. Men det kan også være værd at tænke over, hvilken slags lys du har i butikken.

Det er især lyset temperatur, du skal have øje for.

En varm belysning kan eksempelvis være med til at skabe en tryg og hyggelig stemning. Det vil være en fordel i visse butikker, men kan også være en ulempe i andre.

Køligere belysning skaber en mere neutral belysning. Også det kan have fordele og ulemper. Det handler bare om, hvad der passer i din butik.

Brug belysning til at fremhæve dine varer

Belysning kan naturligvis også bruges til at fremhæve dine varer. Har du eksempelvis varer, der står på reoler, så kan det være en god idé at kaste lys over hver hylde. Sådan vil ingen dine varer stå i skygge, så man ikke rigtig kan se det.

Spotlys kan desuden bruges til at kaste et særligt skarpt lys på forskellige steder i lokalet. På den måde kan du altså også fremhæve forskellige varegrupper.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *