- Erhverv, Økonomi

Gode ting at have styr på inden du bliver selvstændig

Går du med tankerne om at springe ud som selvstændig? Eller måske har du allerede en dato i kalenderen, hvor du gør det? Tanken om at frasige sig et job med fast indtægt, ferie, pension og måske nogle andre goder kan være en rigtig svær beslutning. Derfor bliver mange også fraholdt at følge deres drøm om en tilværelse som selvstændig, fordi de ganske enkelt ikke tør at aflevere opsigelsen og tage springet.

Men hvad så hvis du nu gerne vil forfølge drømmen? Hvad er så godt at være opmærksom på? Der er en række forskellige ting, som vi kommer ind på i denne artikel. Læs med og sug til dig nedenfor!

Lav et budget

Selvom det er basalt, så bør du lave et budget og en eller anden form for cash-flow. Du skal vide, hvor mange penge du kan klare dig med, og så skal du finde ud af, hvor lang tid du kan klare dig med de ressourcer, som du har nu. Notér hele tiden dine udgifter og indtægter i dit budget/cash-flow. Så har du hele tiden en god feeling med, hvor mange penge du har til rådighed. Ikke kun i dag, men også om en måneds tid. Det kan være en god tryghed da du her kan få et klart overblik over, hvornår du skal sætte gang i salgsprocessen i din virksomhed.

Overvej indmeldelse i en a-kasse

Det er ikke mange selvstændige, som er medlemmer af en billig a-kasse. Det kan dog være en rigtig god idé. Ikke blot for at have noget sikring, men også fordi at a-kasser for selvstændige faktisk holder nogle rigtig fine arrangementer, hvor du både kan få ny viden men også udvide dit netværk. Dette kan du naturligvis også få andre steder. Sørg for at undersøge, om det ikke ville kunne betale sig for dig at melde dig ind i en a-kasse. Dette kan du gøre ved at sammenligne de forskellige a-kasser og så ud fra dette finde frem til den bedste. Der findes også forskellige services, der sammenligner a-kasser. De kan være til stor hjælp i denne proces.

Har du kunder eller skal skaffe dem fra dag 1?

Enhver kilde til en virksomheds overlevelse er salg. Bliver der ikke solgt, kommer der heller ingen penge i butikken. Derfor skal du have styr på din salgstragt. Hvor skal du få leads fra, eller hvordan vil du få kunder i din forretning? Det skal du have styr på, inden du starter ud. Du skulle gerne hurtigst muligt komme frem til, hvor meget det cirka koster at skaffe en kunde i din forretning. Når du har styr på dette, er du klar til at klø på! Brug forskellige kanaler, både offline og online til at skaffe kunderne.

Som du kan læse er der en række forskellige ting, der skal være styr på, inden du springer ud som selvstændig. Ud over dem i artiklen her kan nævnes regnskab og meget mere. Rigtig meget held og lykke med dit iværksættereventyr!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *