- Erhverv

Gør livet som landmand nemmere

De forskellige årstider betyder skiftende opgaver til landmændene. Den ene årstid skal de så, og det næste skal de høste. Hvis du er landmand, kan du sommetider ønske, at det var lettere at være landmand med alle de arbejdsopgaver, som du skal nå indenfor døgnets 24 timer.

Overvejelserne er der mange af

Det at investere i nye maskiner eller tilbehør til dit landbrug, kan af og til være ideer og en dejlig tanke ved aftenkaffen uden, du får handlet på disse tanker. Dog kan det være værd at videreføre disse tanker til handling, da det i sidste ende vil være en investering, som du vil få gavn og glæde af på længere sigt. Du kan bl.a. investere i en traktorfræser. Når årstiden til såning melder sig, vil du opleve, at en fræser vil være den bedste investering. Det at så dine marker, kan tage lang tid, men ved at benytte en fræser, vil du opdage, at det er tidsbesparende. Uanset om det er et lille stykke land, eller et stort stykke land, som du skal så, vil du opnå en arbejdsopgave, som er ligetil at gå til med en fræser.

Lav en plan

Selvom du har været landmand og haft de samme arbejdsopgaver dag ud og dag ind, kan du sommetider risikere, at du kommer ud for, at der opstår nye uventede arbejdsopgaver, som ikke var indlagt i din plan. Det kan derfor være en god ide at lave en plan over, hvilke ting du skal nå at foretage dig i løbet af en dag, så du kan nå at holde fri – selvom din kærlighed ligger i at dyrke og oprette din eget landbrug. Den tid, som du får sat af, kan du bl.a. nyde ude ved grisene eller køerne om aftenen, hvor du kan tage din aftenkaffe med ud i stalden for at nyde en dejlig stund der.