- Forbruger

Hvad er en tækkemand

Når du hører udtrykket tækkemand, tænker du muligvis på et gammelt håndværk, som ikke findes mere. Sandheden er dog, at det er langt fra tilfældet. Tækkemanden er ham eller hende, der lægger de tækkerør eller de halm, som kommer til at udgøre et stråtag. Selvom der ikke bruges halm længere, er det stadig alment opfattet, men det er i virkeligheden kun tækkerør, som er fra et vadested, en sø eller importeret, der anvendes.

For dig der bestiller et stråtag hos din tækkemand, skal du sørge for, at de er af en god kvalitet, da de skal holde længe og i være i kontakt med vind, sol, sne og regn mange sæsoner i vores til tider meget hårde nordiske klima.

Tækkemanden er tagekspert

Tækkemanden kan mere end at bare binde bundter og lægge dit nye stråtag. Det er også ham, der undersøger, om den nuværende tagkonstruktion er god nok, eller om den skal repareres og evt. udbygges for at kunne bære.

Hvis du lige nu sidder og tænker, at det lyder brandfarligt med sådan et stråtag, så kan vi oplyse, at tækkemanden naturligvis lægger et brandisolerende undertag. Der er ikke noget, der tyder på, at der opstår flere brande på huse med stråtag kontra andre tagformer, men materialet brænder stadigvæk lettere, hvilket betyder, det er en god idé at lægge et brandhæmmende lag.

En tækker er stadig aktuel

Selvom mange forbinder tækkefirmaer med noget, der hører fortiden til, er de stadig eksisterende i dag. Der findes endda mange af dem! I øjeblikke oplever særligt Holland et stort boom i efterspørgslen på stråtage, og tendensen er også fremadgående i Danmark. De hollandske tækkemænd har stor succes med at særligt kombinere deres flotte tage med arkitekttegnede boliger, som forener moderne design med en naturlig og historisk vigtig tagtype.

Et stråtag kan lægges med forskellige hældninger, rygninger og meget mere, som alt sammen giver en personlig følelse til det enkelte tag. Der er altid tale om en unik løsning, der i stil, nuancer og udformning til det øvrige hus kan tage sig utrolig flot ud og forene bygningen med den omkringliggende natur.