- Økonomi

Hvad kan en IT-konsulent gøre for din forretning?

For mange større virksomheder eksisterer der muligvis ikke det store behov for at tilknytte en IT konsulent. Det skyldes, at større virksomheder ofte har eget IT personale, der kan bistå de øvrige ansatte og sørge for, at IT-driften kører upåklageligt. De større virksomheder nyder godt af specialiserede afdelinger, hvor arbejdskraften er faglig stærkt inden for et mere snævert område.

Men hvad med de mindre og mellemstore virksomheder? Dér, hvor man arbejder med mange ”kasketter”, hvordan er IT driften der, og hvad med den meget vigtige sikkerhed?

Mindre virksomheder skal sætte fokus på IT

Som nævnt kan særligt mindre og mellemstore virksomheder have behov for ekstern IT-rådgivning. Det skyldes, at der ofte ikke er de nødvendige ressourcer in-house til at sætte IT på dagsorden og skabe et sikkert miljø omkring data, netværk og elektronik generelt.

Dermed risikerer vores computere og elektroniske redskaber at udgøre en sikkerhedsrisiko. For hvordan ser det ud med netværkssikkerhed, backup systemer og generel IT-adfærd, når der ikke findes en fagkyndig person, der løbende efterser det hele?

Ved ikke at holde sig opdateret og sikker, udsætter man sig selv for unødvendig fare. Og risikoen er reel, for internettet flyder med hackere og malware, der udnytter enhver sikkerhedsbrist til at tage data som gidsel eller anvende virksomhedens server som afsender af SPAM eller opsamlingspunkt til ulovlige data. Går det helt galt kan en virksomhed miste uvurderlige oplysninger og dermed ikke være i stand til at genskabe hele forretningens fundament. Det er naturligvis ekstremt kritisk.

Ekstern hjælp er løsningen

Det behøver ikke koste en formue for virksomheden at ansætte eksterne IT-konsulenter. Faktisk arbejder mange IT-virksomheder netop med mindre og mellemstore virksomheder som målgruppe, hvorfor deres time- eller pakkepriser er passende for selvsamme kunder.

En IT-konsulent kan gå ind og analysere virksomhedens sikkerhedshuller og bygge en mur imod udefrakommende personer eller virus, der vil tilgå det interne netværk.

På den måde er der backup i tilfælde af nedbrud, ligesom virksomheden ikke risikerer at skulle fortælle deres kunder, at følsomme data er blevet lægget eller at deres projekt skal startes forfra som følge af dårlig IT-sikkerhed.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *