- Elektronik

Hvem er Thubalka A/S?

Nogle gange kræver det en ekspert at klokke i det. Sådan skriver Thubalka A/S om sig selv på deres hjemmeside, med det klare formål at henvise til – og spille på – at de er eksperter inden for klokker, ringeanlæg, tårnure, vindfløje og meget mere.

Dermed er der tale om lidt af en særlig niche, som den vejlensiske virksomhed mestrer og er kendt inden for. Kunderne er da også typisk kirker, herregårde og andre, der har vigtige historiske klokker, ringeanlæg eller andet, de ønsker at bibeholde. Og det kan der være god grund til, for vidste du f.eks., at man engang var lige ved at blive tørlagt for kirkeklokker i Danmark? Årsagen var, at de grundet krig skulle omsmeltes til kanonkugler! Heldigvis blev mange ikke smeltet om, men har fået lov at blive i danske kirker. Her skal de dog restaureres fra tid til anden, så de bevidner den historiske signifikans de bærer. Arbejdet med at reparere dem kræver dog en særlig teknik og særlige fagfolk, hvilket de er hos Thubalka.

Faktisk kan virksomhedens rødder spores tilbage til 1917, hvor ”klokkedoktoren” August Nielsen lærte sig selv at svejse revnede klokker.

I dag er virksomheden dog mere end kun ”klokkedoktorere”, da de også installere moderne ringeanlæg m.m.

Hvilke services er der behov for i dag?

Har du nogensinde bidt mærke i, hvor præcist rådhusklokkerne kan spille en bestemt melodi? Eller hvor præcise de er til at ringe ind? Alt det er i dag styret elektronisk. Og her kan Thubalka komme ind som eksperten og installere samt vedligeholde disse anlæg. De kan også bruge moderne software til at komponere de melodier, som klokkerne skal tone ud til folk omkring.

Det har ikke kun den værdi, at man får en nøjagtig og god lyd, men også et der ikke finder manuel ringning sted. Dette er arbejdstilsynet nemlig ikke glade for, da det er hårdt at trække klokker i gang manuelt – og da de afgiver en meget høj lyd, når man er lige ved siden af dem.

Har du brug for hjælp til ringeanlæg, klokker, tårnure eller lignende, er det med andre ord Thubalka A/S, du skal have fat i.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *