- Forbruger

Hvordan skal indretningen i DIT barns værelse være?

Børneværelset er super smart på nogle punkter. Det giver barnet mulighed for at have sit ejet sted, som måske kan udvikle ansvarlighed. Samtidig sikrer man sig også, at al legetøjet er samlet i et rum frem for hele hjemmet. Dog betyder det også, at værelset i sig selv kan være meget rodet og måske lidt uorganiseret. Hvad kan man gøre ved det?

Lad os organisere rummet!

Det kommer nok ikke som nogen overraskelse, at opbevaringskasser er smarte at investere i til et børneværelse. Man kan overveje at finde en kombination af opbevaring og magelighed f.eks. en seng med skuffer eller en puf med aftagelig top og plads til tæpper, bamser osv. inden i. Organiseringen gør det nemmere for barnet at finde sine aktivitetsobjekter, og samtidig kommer værelset formentlig til at se større ud, eftersom mere gulvplads bliver tilgængeligt.

Hvilke møbler?

Møblerne på værelset kan gøre en stor forskel ift. værelsets kapacitet og udtryk. Man kan blive fristet til at købe alverdens møbler og genstande, men start med at se på det allermest nødvendige: sengen. Det er her, barnet får sine 10 timers søvn eller mere pr. nat. Du bestemmer selv, om du køber juniorsengen på tilbud, hvordan den skal se ud, og hvor praktisk den være. Det eneste betydningsfulde er sengens komfort. Barnet skal kunne sove ordentligt og være klar og frisk til den næste dag.

De sidste detaljer

De sidste detaljer er i denne sammenhæng vigtige på nogle punkter. Selvom det ikke virker afgørende, hvilke farver der er i rummet, eller hvilke objekter der hænger på væggen, er de rimelig vigtige. Farverne skaber stemning og liv f.eks. er blå beroligende i nogles øjne, mens rød er det modsatte. Lyse og neutrale farver skaber harmoni og gør, at man fokuserer mere på møbler og objekter. Stærke farver tager derimod opmærksomheden fra indretningen. Derudover kan du vælge at hænge et familiebillede op eller måske et maleri, der er kreeret af barnet selv.