- Erhverv, Økonomi

Hvornår skal jeg hyre en bogholder?

Hvornår giver det mening for mig at hyre en bogholder til at styre virksomhedens daglige økonomi? Det er meget forskelligt og kommer rigtig meget an på, hvor meget du har at lave. Her i artiklen behandler vi emnet og kommer med en konklusion til sidst. Vi håber, at du vil læse med.

Hvor meget skal bogføres?

Inden du begynde at tænke på at hyre en bogholder, bør du først og fremmest tænke over, hvor meget du har at bogføre. Er det mange bilag, eller kan du klare det på en halv time en gang om ugen? Har du meget arbejde til en bogholder, der tager din tid, så kan det give rigtig god mening, fordi at dine kompetencer bliver fjernet fra virksomhedens drift. Det er vigtigt, at du kan bruge dine kompetencer mest muligt, hvis virksomheden skal vokse. Har du stadig ikke mere til, at du selv kan bogføre en time om ugen, kan det være, at du skal vente – medmindre du har penge selvfølgelig. Det kan være rart at få fjernet dette ansvar fra ens skuldre, så man kan fokusere på det, man er god til.

Har du økonomi til det?

De fleste undgår at hyre en bogholder, fordi de ikke har råd til det. Det koster nogle penge, og det skal man være klar over, før man går ind til det. Dog skal du også se sådan på det, at du får frigivet noget af din tid, som du for eksempel kan bruge på at markedsføre firmaet, gå til netværksmøder og så videre. Det kan altså sagtens være, at pengene kan betale sig selv hjem igen og mere til. Det skulle de gerne kunne. Har du overskud på bankkontoen til at hyre en bogholder, så bør det være en af dine prioriteter, hvis du ikke længere kan overkomme selv at holde styr på tallene.

Kan du finde ud af at bogføre?

Hvis du selv kan finde ud af at bogføre og synes, at det er hyggeligt at bruge tid på en lørdag eftermiddag, så kan du sagtens vente lidt med at hyre en bogholder til din virksomhed. Det er godt at kende til tallene i virksomheden som ejer, for så ved du, om virksomheden er på rette vej. Lige så snart du synes at bogføringen bliver en for stor byrde for dig, så er det naturligt at lægge det fra dig. Det gør mange, når de for eksempel overgår til et ApS, hvor der jo også skal en revisor ind over regnskabet.

Afrunding

For at runde af, så bør du overveje seriøst at hyre en bogholder, når du synes, at bogføringen bliver en for stor byrde for dig, og du ikke længere kan finde ud af det. Fejl i regnskabet kan koste dig dyrt, og det er ingen jo interesserede i. Har du samtidig økonomi til det, bør det være en seriøs overvejelse.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *