- Erhverv, Uddannelse

IT-Kundskaber er vigtige

IT-kundskaber er i dag vigtige lige meget hvilket erhverv det drejer sig om. Det er i dag vigtigt at vide, hvordan en computer virker og om ikke andet have brugerkendskab til skriveprogrammer. Faktisk mener mange, at det er essentielt for at kunne begå sig i den nu så teknologiske verden. Der er mange der går arbejdsløse, der markant kunne øge deres chance for at få et job hvis de oppede deres IT-kundskaber. Hvis du er medlem af en a-kasse (det er du forhåbentligt, ellers så klik her for at finde en billig a-kasse), så har du typisk mulighed for at komme på forskellige kurser, hvoraf IT-kurserne typisk er dem der giver bedst mening.

Ifølge en undersøgelse, lavet af Danmarks Statistik, er der mange danskere, som ikke har kendskab til e-mailsystemer eller søgemaskiner på Internettet. Dette er i særdeleshed udbredt blandt lavindkomstfamilier. Undersøgelsen viser ligeledes, at børn af forældre, som ikke har gode IT-kundskaber heller ikke er gode til at arbejde med computere. Det kan der være mange problemer ved. Selv opgaver i folkeskolen skrives i dag på computere og det kan give problemer for børn, hvis de ikke kan spørge deres forældre om hjælp med skriveprogrammer på computeren. Dette siger Malte Von Sehested, som er næstformand for Danmarks IT-vejlederforening. Der findes stort set ingen brancher, hvor Internet ikke er kompetencegivende. I mange brancher er det endda et krav, fordi computerarbejde i højere og højere grad er en del af hverdagen lige meget, hvilken branche der er tale om.

Det er utrolig vigtigt at, børn vender sig til computere og brug af disse. En måde at gøre dette på, sådan at det er lige meget hvor gode eller dårlige IT-kundskaber, er at indføre bedre IT-undervisning i skoler.   Man kan på den måde prøve at komme ud over forskellen mellem børnenes forældre, og på den måde sørge for at alle børn har en lige mulighed for at lære computere at kende, og derved være godt rustet til at begå sig blandt de mange teknologiske maskiner, som gennemgår en voldsom udvikling hele tiden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *