- Dagligdagen

Jeg skal have børn – hvad nu?

Mange går og drømmer om at få deres første barn, eller måske andet eller tredje. Og børn er en af de største oplevelser i livet og de beriger hverdagen. Det er fantastisk at være vidne til det mirakel, et barn er, og at få lov til at se dem vokse op, og blive selvstændige små mennesker. Det er samtidigt en kæmpe omvæltning i livet at få et barn, og dermed titlen som forælder. Der medfølger et stort ansvar, og en masse ting man skal tage stilling til, når man får børn. Det medfører også en masse spørgsmål fra praktiske ting til børnenavne til økonomiske udfordringer, som man som forælder eller kommende forælder ønsker at få svar på. Her kan du få svar på alt om børn.

Jeg vil gerne forberede mig

Det er vigtigt at forberede sig på at få børn, da det er en stor udfordring. Der er svære perioder fra barnet er helt spædt som børnene skal igennem kaldet tigerspring. Det er en periode, hvor der sker ekstra meget rent udviklingsmæssigt og fysisk for barnet, og det kan betyde gråd og søvnløse nætter. Men det gør alle de gode stunder op for, og når det er overstået glemmer man det hurtigt igen. Det kan også være en god idé at tænke over navne til barnet. Der er mange tendenser indenfor både pigenavne og drengenavne, og mange går tilbage til gamle navne. Der er især en trend omkring vikingenavne som Astrid, Asta, Asger og Thor eller gamle nordiske navne, der også har vundet frem i Tyskland og andre lande i Skandinavien. Du kan også læse videre om inspiration til forskellige børnesange, og andet om opdragelse.

Økonomien med børn

Der er som sagt mange ting at holde styr på med et barn på vej, og det er værd at undersøge mulighederne for økonomisk støtte. Alle forældre har mulighed for at modtage børnepenge indtil barnet er fyldt 18 år. Børnepengene er det man som forælder helt sikkert kan modtage. Har man en familie specielle behov, kan der også være mulighed for at modtage børnetilskud. Og er det kun den ene forælder, der er værge, har denne ret til at modtage børnebidrag fra den anden biologiske forælder, så begge forældre fungerer som forsørgere. Der mange ting at tage stilling til med børn, men man skal stadig huske at nyde det i fulde drag.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *