- Forbruger

Må du fælde et træ selv?

Har du en have, hvor der er et træ i vejen? Så skal du læse med her. Vi kommer nemlig her med svaret på, om du må (og kan) fælde træet selv.

Der er som udgangspunkt inden regler for, hvem der må fælde træer – uanset hvor højt et træ, der er tale om. Der er heller ingen krav om, at du skal have tidligere erfaring med træfældning eller have en uddannelse inden for området. Det er altså ikke ulovligt for dig at gå i gang med det hele selv.

Der sker dog hvert år mange og alvorlige ulykke i forbindelse med træfældning. Det kan altså være meget farligt, især hvis du ikke helt ved, hvad du laver. Det kan derfor være en meget god (og sikker) idé at søge professionel hjælp, når du skal have fældet et træ. På den måde undgår du skader på hus, bil, andre eller dig selv. Læs med her og find ud af, hvilke overvejelser, du skal gøre dig, inden du finder motorsaven frem.

Træfældning er ikke bare lige til. Der er mange faktorer, der spiller ind. For det første skal du gøre dig overvejelser omkring sikkerheden. Du skal bl.a. undersøge, hvorvidt din forsikring dækker, hvis du skulle forårsage skader på enten hus, bil eller andre personer. Derudover er det også en idé at overveje, om du har erfaring nok til at kunne klare det selv. Hvis du ikke er uddannet til det og kun før har klippet hækken, bør du ikke gå i gang med et så stort projekt selv.

For det andet skal du tjekke op på træet, både træarten, højden og stammen. Et træ fælder ikke sig selv, så du skal selvfølgelig også have udstyret til at kunne klare det. Det kan blive en dyr fornøjelse, alt efter hvilken træart og tykkelse på stammen – og det er en udgift, du skal af med på trods af, at du kun skal fælde et enkelt træ.

For det tredje skal ud også tjekke op på omgivelserne og fældningsforholdene. Du skal kunne sikre, at der ikke er noget, der går i stykker, når du fælder træet – og det kan du ikke, hvis der er tale om et meget stort træ, som befinder sig tæt på andre bygninger eller lignende. Du skal også være opmærksom på, hvordan du skal fælde træet for at det falder den rette vej – og så skal du også tage hensyn til vind, vejr og terræn. Det kræver en kæmpe viden at sikre at træet falder den rette vej og ikke ødelægger noget, det ikke skal.

Hvis du ikke har erfaring med træfældning, bør du aldrig gå i gang med det selv – især ikke, hvis der er tale om et stort træ. Det kan nemlig blive meget dyrere for dig end blot at lade en dygtig anlægsgartner klare det hele for dig, da du kan gøre stor skade, når det går galt. Vi anbefaler derfor, at du allierer dig med denne dygtige anlægsgartner, så du er sikker på, at det hele går efter planen: https://www.gltp.dk/.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *