- Forbruger

Opladelige batterier vs. almindelige batterier

Du har højst sandsynligt en lang række apparater derhjemme, som bruger batterier. Det kan være alt lige fra tandbørsten til boremaskinen. De fleste kender nok til, at batterierne i disse maskiner til tider skal skiftes ud, og i længden kan det blive rigtig dyrt. Prisen og kvaliteten på batterier går ofte hånd i hånd, og derfor varierer batteriernes kvalitet også meget. Derudover er det vigtigt hele tiden at have batterier på lager, så man ikke pludselig står uden strøm på sin tandbørste, fordi man ikke har flere batterier liggende. Du kan heldigvis nemt undgå problemstillinger som denne. Det gør du blot ved at købe opladelige batterier i stedet for de traditionelle batterier. Der findes ligeså mange varianter af opladelige batterier, som der gør af de almindelige – den eneste forskel der egentlig er, er at de opladelige batterier skal lades op når de er løbet tør for strøm.

Den høje pris betaler sig

Du gør din pengepung en tjeneste når du vælger de opladelige batterier. Godt nok er stykprisen på almindelige batterier billigere, men til gengæld holder de heller ikke lige så længe, og du skal derfor købe nogle nye alligevel. De opladelige batterier holder længere, og skal blot oplades via husholdningens strømforsyning.

Opladelige batterier er bedre for miljøet

Et andet argument der taler for at købe opladelige batterier er, at de i særdeleshed er bedre for miljøet. Batterierne indeholder generelt en lang række miljøskadelige stoffer og metaller, og det kræver rigtig mange ressourcer at få batterierne fremstillet. Når man vælger de genopladelige batterier, genbruger man det samme batteri flere gange, og på denne måde bliver der ikke brugt så mange ressourcer på ar producere batterier. Det er dog væsentligt at påpege, at de stadig indeholder en masse stoffer og metaller som er dårligt for miljøet, og det er derfor stadig vigtigt at sortere dem i det rigtige affald. Nå du smider dine brugte batterier i den rigtige container, kan de blive genbrugt, og du gør dermed miljøet en stor tjeneste. Hvis du vælger at anskaffe dig et opladeligt batteri, er det vigtigt at du også husker, at få en oplader med. Det er nemt og super smart, du skal blot sætte batteriet i opladeren og derefter tilslutte opladeren en strømforsyning. Der findes opladere til almindelige stikkontakter, men også til USB og til cigarettænderen i bilen. Hos Batterystore finder du et stort udvalg af både opladere og opladelige batterier.