- Forbruger

Ovenlysvinduer – Sådan øger du husets værdi

Mange huse i Danmark er bygget i 1960’erne og 1970’erne, hvor indretningen bestod af mange små rum. En del huse er indrettet med den velkendte pistolgang, bestående af entre et knæk som fører hen i en lang gang. I gangen er der døre ind til mange værelser og typisk et stort badeværelse. På den måde er huset opdelt i køkken/stue i en afdeling og værelserne i en anden. Mange typehuse blev på det tidspunkt bygget uden ovenlysvinduer, da det ikke var en del af designet som det ofte er i dag.

Find det rette ovenlysvindue

Med tiden har boligejernes ønsker ændret sig og i dag renoveres disse type boliger i stor stil, for at give plads til samtalekøkkener og endnu mere lysindfald. Det kan være en stor beslutning at finde den rette løsning til at opnå det bedste lysindfald fra ovenlysvinduer og her kan det være en god idé at få sparring fra en arkitekt eller et vinduesfirma, der specialiserer sig i at rådgive om rette design og de tekniske løsningsmuligheder. Ofte vil de kunne vejlede i placering af ovenlysvinduer i forhold til solforhold i løbet af dagen. Det udnytter lysindfaldet i rummet og på den måde kan specialisterne være med til at skabe den rette løsning for dig. Specialisterne har mange års erfaring i tagbeklædning, taghældninger og kan nemt vejlede i hvilket ovenlysvindue der passer bedst til dit tag og finde den økonomiske løsning der passer bedst i forhold til dine behov. Undersøg mulighederne for håndværkertilskud og energitilskud, før du påbegynder opgaven. Måske det giver mulighed for flere løsninger, når økonomi og budget hænger fornuftigt sammen.

Fordele et godt ovenlysvindue

Der er mange fordele ved et ovenlysvindue. Måske du overvejer flere ovenlysvinduer i taget og ved ikke helt hvor den bedste placering er. Der findes mange produktvarianter, såsom tykkelse af glas, antal af glas og valg af gardiner, motorsystem med mere, så du er får et vindue der opfylder alle gældende lovkrav på området. Mange vinduesløsninger i dag er energibesparende og du kan derfor opnå et godt indeklima. Samtidig med får du besparelser på varmeregningen. Kontakt en ekspert for at få råd og vejledning om alle fordelene. En simpel renovering eller opgradering af eksisterende hus kan medvirke til, at huset får et helt andet look og ser mere moderne og tidssvarende ud. Ofte giver ovenlysvinduer en ekstra værdi for boligen og du kan nyde den nye løsning i hverdagen mange år frem.