- Erhverv

Pas på dine øjne, når du arbejder

Øjnene er noget af det vigtigste, som vi har! Derfor er det også af største vigtighed, du husker at passe godt på dem, når du arbejder.

For at gøre dette, skal du anvende sikkerhedsbriller, hvis det er muligt. Det er naturligvis ikke alle erhverv, hvor der er brug for brillerne, da det f.eks. er svært at se, hvad det skulle hjælpe en ekspedient i en tøjbutik eller en fysioterapeut. Men for rigtig mange andre erhverv, er det værd at tænke i beskyttelse til øjnene.

Håndværk og byggebranchen

Inden for håndværk og byggeri, er det væsentligt, at man husker sikkerhedsudstyr generelt. Det er svært at forestille sig en byggeplads, hvor mandskabet ikke bærer sikkerhedssko eller hjelm for at beskytte hovedet. Men øjnene er lige så vigtige. Tænk blot på alle de løse små fragmenter, som kan komme flyvende eller væsker, der kan ramme øjnene. Murere anvender f.eks. stærke syreholdige midler til at rense sten, og det er næppe et kemikalie, som øjnene vil sætte pris på. 

Bemærk i øvrigt, at det er muligt at købe sikkerhedsbriller med styrke i, så man ser perfekt og slipper for at bære briller eller linser under, som et ekstra og måske generende lag.

Personer med skærmarbejde

Det lyder måske ikke farligt at have stillesiddende arbejde foran en computer. Alligevel er det en god idé også at investere i sikkerhedsbriller hertil. Det såkaldte ”blue light”, altså det blå skærmlys, kan nemlig give trætte hoveder – og faktisk kan det resultere i, at folk ikke bare mister koncentrationsevnen, men udvikler hovedpine. Derfor er en sikkerhed til øjnene her også relevant for den del af den danske arbejdsstyrke, der arbejder på kontor eller i procesmiljøer, hvor der er meget arbejde foran en skærm.

Sikkerhedsbriller er ikke længere klodsede

Måske forbinder du ordet sikkerhedsbriller med noget, der minder om de gamle nytårsbriller eller dykkerbrillerne fra et snorkelsæt. Men dette er ikke tilfældet i dag.

Når du vælger dine briller, er der rigeligt med designmuligheder og mulighed for at finde et par, der matcher din jobmæssige funktion.

Du kan få sikkerhedsbriller med sideskjolde, briller til åndedrætsværn og meget mere. Spørg på din arbejdsplads eller kontakt en specialist.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *