- Elektronik

Sådan får du et smart vinterskæg

Vi er snart halvvejs igennem vinteren, og temperaturen begynder for alvor at falde. Dette giver kolde kinder, og de savner derfor noget polstring. Fra naturens side har mændene fået skæg, så de kan imponere hænderne og se faretruende ud foran fjenden. I dag har skægget delvist den samme funktion forstået sådan, at mange stadigvæk bruger det som en del af deres look. Der er især mange som får lyst til at gro et skæg her i vintermånederne, da det kan være med til at holde kinderne varme. Men imens skægget for flere tusinde år siden var vildt, slidt og ustyrligt, så er der i dag mange mænd som gør en dyd ud af at passe og pleje deres skæg. Medmindre man barberer sig helt glat, så er det faktisk vigtigt at passe sit skæg, så det fremtræder velplejet og soigneret.

Trim dit skæg flere gange om ugen

Det er selvfølgelig meget forskelligt fra mand til mand, hvor stor en skægvækst man har. Derfor er der nogen mænd som er nødt til at trimme sit skæg mere end andre. Skæg vokser heller ikke altid den samme vej, og nogens skæg krøller. Sådan er vi alle sammen forskellige. Derfor er det for mange vigtigt at trimme skægget flere gange om ugen, så det holder formen og ikke stritter uønskede steder hen. Køb en god skægtrimmer her.

 Overvej en lækker skægolie

I dag kan man mange flere ting med skæg, ens man kunne for blot 100 år siden. I dag findes der flere forskellige olier på markedet som giver forskellige udtryk. Noget olie er med til at give fylde, noget giver et mat look, imens andre giver et shiny look. Dette er helt op til en selv, og hvad man ønsker.

Pas på huden under skægget

Selvom det hos mange skæggede mænd ikke er synligt, så er det vigtigt at huske huden under skægget. Dette er især vigtigt, hvis man benytter sig af skægolie. Skægolie har nemlig den ulempe, at det tilstopper porerne i huden, hvilket kan forsage bumser og uren hud. Det er derfor vigtigt at vaske skægget og huden grundigt med sæbe og benytte fugtighedscreme.

Vælg et skæg der passer til dit hoved

Når man har bestemt sig for at få et skæg, skal man først og fremmest tænke på sin hovedform. Rent klassisk så er den ovale hovedform den mest æstetiske, og derfor skal skægget enten kunne fremhæve eller illudere en oval hovedform. Her kan et fipskæg fx være med til skjule en lidt svag hage, imens et firkantet kæbeparti kan gøres mere ovalt med et tætklippet fuldskæg.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *