- Erhverv

Sådan får du mere ro i storrumskontoret

Storrumskontoret er en meget udbredt løsning rundt omkring i de danske virksomheder – og det er der jo faktisk mange gode grunde til. Det skaber f.eks. bedre sociale relationer mellem kollegaer, giver bedre mulighed for samarbejde og gør det også lettere at formidle viden internt på kontoret. Der er dog også en del ulemper ved storrumskontoret, og en af de helt store er støjniveauet.

Det er jo ikke underligt at støjniveauet stiger med antallet af personer i lokalet. Det er simpelthen bare en helt naturlig udvikling. Der skal jo være plads til at man kan snakke sammen, tale i telefon og alt muligt andet, selvom man er mange personer i samme rum. Det betyder dog ikke, at støj er en acceptabel del – et nødvendigt onde – som man bare skal finde sig i. Der er nemlig mange ulemper ved at arbejde i et støjende miljø. Det kan føre til hovedpine, koncentrationsbesvær og i værste tilfælde endda til stress – og det er noget, der kan mærkes på bundlinjen.

Støj på kontoret skal altså ikke tolereres. Det skal bekæmpes. Men hvad kan man så lige gøre for at slippe af med støj?

Vis hensyn til hinanden

Støj kommer helt af sig selv og bliver så værre og værre i løbet af dagen, fordi alle skal ”overgå” hinanden for at kunne udføre sine arbejdsopgaver. Det er her derfor vigtigt at alle husker at tage hensyn, så koncentrations- og produktivitetsniveauet kan bibeholdes hele dagen igennem. Det handler her f.eks. om at holde telefonsamtaler på et minimum, snakke sammen i et lavt toneleje eller gøre mere brug af chatprogrammer til at ”snakke” med kolleger.

Støjreducering med lydabsorbenter

Man kan i dag gøre meget ved hjælp af lydabsorbenter som f.eks. akustikvægge, skærmvægge og lydabsorberende vægbeklædning. Det kan være med til at tage en del af den støj, der uanset vil komme, når mange forskellige mennesker sidder og arbejde med forskellige opgaver i det samme lokale. Det fjerner ikke støjen helt, men det kan lægge en stor dæmper på støjen og give et mere behageligt arbejdsmiljø.

Telefonbokse

Støjreducering kan gøre meget, men det løser ikke problemet helt. Det kan en telefonboks dog bidrage med. Med en telefonboks (eller flere) kan man sørge for at medarbejderne har et sted, de kan opholde sig, når de f.eks. skal foretage et telefonopkald eller hvis to eller flere medarbejdere skal have en længere snak. På den måde kommer støjen væk fra selve storrumskontoret og ind i disse lydisolerede telefonbokse – og det bidrager meget positivt til at mindske støjniveauet. Telefonbokse findes i et hav af forskellige størrelser, til både én og flere personer. Se mere på https://telefonboks.dk/.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *