- Økonomi

Sådan får du råd til dine forbrugsvaner

Vi danskere har store forbrugsvaner, og vi elsker at bruge penge på restaurantbesøg, shopping, rejser og andre fornøjelser. Vi sætter pris på at forny boligen en gang imellem, at sætte os ned på den nærmeste café og bestille en god kop kaffe eller investere i et dyrt møbel, der er af god kvalitet, og måske navn.

Økonomien skal selvfølgelig også hænge sammen, for at man kan finde råd til sine dyre forbrugsvaner, og på hvilken måde får man det hele til at stemme overens? Det giver vi nogle bud på i følgende guide.

Gør status over din økonomi

Start med at sætte dig ned og få styr på dit budget, dine udgifter og indtægter. Find ud af hvad du helt præcist skal betale hver måned og find dernæst ud af, hvor mange penge du har til rådighed til fornøjelser. Ved at lægge et privatbudget giver det dig et meget bedre overblik over, hvor mange penge du har at gøre med hver måned, når udgifterne er betalt.

Vær god til at lægge til side

Nogen er bedre end andre til at lægge penge til side på en opsparing. Andre kan lide at bruge penge, så snart de kan se kontoen står i plus. I relation til ovenstående punkt er det en god idé at bestemme sig for et fast beløb om måneden, der sættes over på en opsparing, så du med garanti ved, at du en dag har mulighed for at købe en seng i god kvalitet, en taske eller den rejse, du længe har trængt til.

Vær en god prisjæger

Hvad der er sparet, er tjent. Vil du have råd til lidt ekstra hver måned eller have mulighed for at kunne lægge ekstra over på opsparingen, handler det om at være god til at spotte de gode tilbud, kampagner eller, hvis man har mod på det, være typen, der prutter om prisen, altså lave en god handel, hvad end vi taler en dyr lampe eller en god flaske rødvin.

Sætter du dig for at gøre ovenstående punkter, er der sikkerhed for, at du får plads i økonomien til dine forskellige forbrugsvaner.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *