cv skabeloner
- Erhverv, Forbruger

Sådan får du succes med jobsøgningen

Arbejdsmarkedet kan nemt virke som en jungle at finde rundt i, når man er jobsøgende. Hvordan skriver man en attraktiv ansøgning? Hvordan udformer man et flot og indbydende CV? Du kan læse med her for at få gode tips og tricks til at få mere succes med din jobsøgning.

Målret din ansøgning

Du skal målrette din ansøgning, så dine faglige kompetencer og dine personlige kvaliteter stemmer mest muligt overens med de krav, virksomheden har stillet i det konkrete jobopslag. Du kan med fordel lægge vægt på, hvorfor det netop er dig, virksomheden skal ansætte som det nyeste ansigt på arbejdspladsen. Du skal forsøge at overbevise en potentielt kommende arbejdsgiver om, at du og dine kompetencer vil have stor værdi for virksomhedens fremtid.

Brug dem, du kender

Du kan med fordel gøre brug af dine tidligere glade kollegaer og tilfredse chefer i din jobsøgning. Det kan skabe kontakter og muligheder, du ellers ikke havde tænkt over. Det betyder, at det i nogle tilfælde faktisk vil skabe en genvej til et nyt job, du ellers ikke ville være kommet i nærheden af. Hvis du ikke kan bruge de mennesker, du kender, som direkte adgang til et job, kan du spørge dem, om de kunne tænke sig at skrive en anbefaling til dig. Anbefalinger fra tidligere kollegaer og chefer kan være med til at vise, at du er vellidt, kompetent og kvalificeret. Det vil blive betragtet som yderst attraktivt for en potentielt kommende arbejdsgiver, når han eller hun skal vælge dig frem for de mange andre ansøgere.

Overskueligt og enkelt layout

Det er en god idé at overveje grundigt, hvad der er allervigtigst at fortælle i dit CV om dig, dine kompetencer og dine kvaliteter, så en potentielt kommende arbejdsgiver får det bedst mulige førstehåndsindtryk af dig som person. Når det er på plads, er det næste skridt at udforme et flot og indbydende layout, så det er nemt for læseren at få et overblik over de mange oplysninger. Det er i layoutet, du virkelig kan hive de sidste points hjem. Derfor kan du med fordel være opmærksom på at skabe et layout, der gør et godt indtryk. Dit CV vil samtidig være mest overskueligt, hvis du vælger at opstille dine tidligere jobs, uddannelser og andre informationer i punktform. Hvis du synes, det virker forvirrende, kan du se mere her og få inspiration fra en CV skabelon.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *