- Erhverv

Sådan får I et bedre arbejdsmiljø

Trivsel på jobbet er på dagsordenen i de fleste virksomheder – især i denne tid, hvor vi har arbejdet anderledes end vi plejer. Mange har arbejdet – eller arbejder stadig – hjemmefra, og trivsel og velbefindende er derfor vigtigere end nogensinde før. Vi har derfor her samlet nogle gode råd til, hvordan I skaber et bedre arbejdsmiljø på arbejdspladsen.

Anerkendelse og interesse fra lederen

Dårlig ledelse og manglende anerkendelse er ifølge en større undersøgelse de største årsager til mistrivsel på arbejdspladsen – og det viser bare, at lederen har stor indflydelse på arbejdsmiljøet. Medarbejdere, der derimod oplever nærvær, interesse og anerkendelse fra lederens side, oplever en større tryghed og sikkerhed på arbejdspladsen – og det er noget, der kan ses på produktiviteten og dermed resultaterne. Det er derfor i høj grad lederen, der skal mere på banen, når arbejdsmiljøet skal forbedres.

Prioritér den mentale sundhed

Stressfaktorer i enten privatlivet eller på jobbet kan være årsag til, at mentale problemer opstår eller bliver forværret. Uanset hvad årsagen er, så vil det vise sig på jobbet, og det kan gå ud over den enkeltes arbejdsevne og produktivitet samtidig med at det kan påvirke kollegaerne. Det er derfor vigtigt, at arbejdspladser er i stand til at forstå og adressere mentale helbredsproblemer. Der skal med andre ord være fokus på at optimere medarbejdertrivslen, da den mentale sundhed simpelthen er et vigtigt element i arbejdsmiljøet. Læs mere om den vigtige mentale sundhed på arbejdspladsen.

Hold fokus på de fysiske rammer

Det er også de fysiske rammer, der har betydning for arbejdsmiljøet. Det er altså vigtigt at alle har det udstyr og de faciliteter, de har brug for, da det kun gør det nemmere for dem at yde deres bedste. De fysiske rammer kan forbedres på mange måder, f.eks. ved hjælp af nye kontorstole, forbedret belysning og endda med planter.

Det er altså vigtigt at prioritere at skabe et godt arbejdsmiljø, da det har stor indflydelse på medarbejdernes produktivitet – og det er noget, der kan ses på bundlinjen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *