- Forbruger

Sådan forbereder du dig på vinterens mørke

I takt med vinterens kommen, føles dagene pludselig også kortere. I hvert fald bliver det hurtigere mørkt, og vi opholder os mere og mere inden døre. Det behøver ikke betyde, at udelivet er forbi, i hvert fald skal man ikke lukke mulighederne for at have noget smukt at se ud på, når mørket sænker sig. Her finder du tips og hyggelige idéer til, hvordan du kan gå vinteren i møde på en pæn, praktisk og hyggelig måde.

Tænk praktisk og funktionelt

Som noget af det første du skal tage højde for, når mørket sænker sig, er at anskaffe noget udendørsbelysning, der kan lyse haven, terrassen, altanen eller carporten op på en behagelig og indbydende måde. Der findes et vælg af udendørslamper, og de kan både fås som vægtype, indbygningsspot, stående lampestander med flere. Tænk praktisk når du skal installere dine lamper. Du behøver ikke vælge ens lamper rundt om hele huset, du kan opnå variation ved for eksempel at vælge indbygningsspot til carporten, væglamper ved terrassen og sensorlampe ved hoveddøren.

Spred hygge i den mørke tid

Noget der er hyggeligt, er at sprede en hyggelig stemning ude, når man selv sidder inden døre? Har dit hus store vinduespartier med udsyn til haven og terrassen, kan det være noget så hyggeligt at sætte lyskæder rundt på træer og buske, eller har man en overdækket terrasse, så hænge lyskæder rundt om den. Indefra ser det hyggeligt ud, og det indbyder til varme tæpper, film og snacks.

Pas på de grønne væsner

Vinteren kan være hård for dine planter og bede, og derfor bør du sørge for at dække dine bede eller køkkenhave til med store grankviste eller halm, så det kan være med til at skærme for den værste nattefrost og blæst. Har du krukker stående frit fremme, kan det være en god idé at sætte dem ind tæt ved huset, så de står mere i læ.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *