- Forbruger

Sådan planlægger du en god fest

Når der er truffet en beslutning om, at der skal holdes en fest, så er det bare med at komme i gang med planlægningen med det samme. Start med at få de styrende detaljer på plads. Det kan f.eks. være hvem skal deltage, hvor mange skal deltage, hvor meget må festen koste osv. Når det er på plads, så skal der styr på, hvor festen skal holdes og evt. udvælges et tema, så der hurtigt kan blive sendt invitationer ud. Send invitationerne ud i god tid, så flest mulige kan komme. Invitationernes udformning kan varieres, alt efter hvilken slags fest der skal afholdes. Mere formelle fester som bryllupper, runde fødselsdage osv. gør sig bedst med en fysisk invitation, som bliver sendt med posten eller afleveret personligt. Til lidt mere uformelle fester som receptioner og åbent hus kan invitationen f.eks. laves som en rubrik i den lokale avis. Og så er der de ret uformelle fester, hvor der nemt kan inviteres via Facebook, sms eller lignende.

 

Forberedelse til selve festen

Det er en god idé at lave en huskeseddel over alle de opgaver, der skal på plads inden festen, så der ikke er noget der bliver glemt. Det er opgaver som, at der skal købes ind til pyntningen, eller måske skal pynten laves i hånden. Der skal tages stilling til, hvor maden skal komme fra. Maden kan være inkluderet, der hvor festen skal holdes, du kan lave den selv eller den kan bestilles som diner transportable. Selv om maden bestilles udefra, så skal der måske stadig indkøbes f.eks. drikkevarer og småkager til kaffen. Der skal også tænkes på, om det er nødvendigt med nyt festtøj, om der skal hyres serverings- og køkkenpersonale, skal der være musik osv., så start i god tid med at skrive ned, så alle opgaver huskes.

 

Nyd festen!

Når dagen oprinder, hvor festen skal afholdes, så er det let at blive opslugt af, at alle detaljer skal være perfekte. Det er bare vigtigt at huske, at alle gæsterne nok skal få en god dag, selv om alt ikke er perfekt. Så husk at nyde festen så længe den varer!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *