- Dagligdagen

Sådan skiftes husets indvendige døre

Det kan måske være uoverskueligt at skulle skifte alle husets indvendige døre, og hvis du bor i et ældre hus, så kan der ofte være mange forskellige slags døre rundt om i huset. Mange af dem vil sikkert også være præget af tidens tand, og hvis de tidligere har været malet for at friske dem lidt op, så er malingen måske begyndt at skalle af. Derfor kan det gøre en kæmpe forandring for husets udstråling, at der kommer flotte, nye og ens døre i hele huset.

Udfordringer ved at skifte husets indvendige døre

En af bekymringerne er ofte, at de alle sammen har forskellige mål, så man tænker, at det bliver umuligt, at finde nogle der passer. Det er dog ikke et problem længere, for det er nemlig muligt at bestille indvendige døre på specialmål. Derved kommer de altid til at passe helt perfekt, der hvor de skal være.

En af de fejl, der ofte sker, når karmen skal samles, er, at den kan samles, både så døren bliver højre- og venstrehængt. Det skal du altså være opmærksom på, inden du går i gang med at samle den. En anden ting, der er nødvendig at være opmærksom på, er, at døren sandsynligvis skal rettes til, inden den kommer til at sidde perfekt. Bliv derfor ikke skuffet, hvis døren hænger, når den hægtes på første gang. Det sidste, som mange nok heller ikke er opmærksom på, er, at der skal lydisoleres rundt om døren, for at der ikke slipper en masse lyd igennem, når døren er lukket.

Find hjælp til montering på internettet

Hvis du ikke har prøvet at udskifte dør og dørkarm før, så er der masser af hjælp at hente på internettet. Der findes masser af videoer, som i detaljer viser, hvordan det skal gøres helt præcis – lige fra monteringen af karmen til at montere fejelisten. Det er dog meget vigtigt at måle helt præcis, så du ikke ender med en dør, som er for stor eller lille til det oprindelige hul. Husk også at bestille dørhåndtag da disse ikke altid følger med døren.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *