- Erhverv

Sådan sparer du penge og energi i din virksomhed

Energioptimering kan være et vigtigt ord at kende og forstå. De fleste har hørt, at det, for klimaets skyld, er vigtigt at ”spare på energien,” og vi ved godt, at vi alle har et ansvar. Vidste du, at en energioptimering også kan føre til betydelige økonomiske besparelser? 

For mange mennesker er kendskabet til energiforbruget reduceret til den regning, der skal betales en gang i mellem. De færreste er klar over, at energiforbruget ofte er unødvendigt højt. Det kan derfor godt betale sig at komme den næste regning i forkøbet. Det er en gevinst både på bankkontoen og klimakontoen.

Det første skridt er at undersøge til hvad og hvor effektivt, energien i virksomheden bliver brugt. Hvis det viser sig, at din virksomhed kan have gavn af energioptimering, er næste skridt at få foretaget de nødvendige justeringer. Til begge led i processen kan du med fordel søge professionel hjælp, som også kan beregne udgifter til energioptimeringen og vurdere besparelserne. Se mere på hrs.as

Der er meget, der sluger energi

I en moderne verden er der meget, der bruger energi, og det er sjældent, at vi skænker det en tanke. Et eksempel på en vaskeægte energisluger er ventilationssystemet, som kører på højtryk i mange virksomheder. Hvis ventilatoren ikke arbejder effektivt, eller hvis indblæsningstemperaturen er for høj, kan det føre til en betydelig stigning i energiomkostningerne. Nogle gange kan det ligefrem betale sig at udskifte de ældre cirkulationspumper for at opnå en besparende og energireducerende effekt. I andre tilfælde er det nok at foretage en mindre optimering af filteret for at reducere forbruget. Under alle omstændigheder er det virksomhedens ansvar at sørge for, at energiforbruget ikke løber løbsk på grund af dårlige og gamle installationer.

Det er klogt at energioptimere. Måske er turen kommet til din virksomhed?