- Uddannelse

Sådan ville flere uddannelser få engagerede elever

Synes du også tit, at der går en snak om, at der i forbindelse med mange uddannelser kan være en tendens til, at eleverne ikke er engagerede nok i løbet af timerne. De er umotiverede, de er trætte, de er dovne, og de vil egentlig bare gerne hjem. Så er det nok noget, de fleste af os rent faktisk kan nikke genkendende til. Vi husker det selv så godt fra vores skolegang, og vi ved derfor også alt om, hvor hårdt det kan være at komme igennem en normal dag på en given uddannelse, hvis ikke er der et eller andet lyspunkt, man kan forholde sig til. Så hvorfor skaber de danske uddannelser ikke det lyspunkt? 

Det er en tendens, at de danske elever er uengagerede, det kan dog let laves om 

Det er nemlig ganske let at få vendt den tendens, der ses på de danske uddannelser med uengagerede elever. Det handler blot om at tænke på, hvad vi selv ville sætte pris på, og hvad det er, der gør vores arbejdsliv helt særligt. Og her er der nok mange, der vil komme til at tænke på den frokostordning, de er en del af. For rigtig mange er det lige netop det, som der ses frem til i løbet af en dag, og det er således også det lyspunkt, som kunne være med til at vende møllen på de danske uddannelser.

Med en frokostordning er det sikret, at alle får noget energi i form af et sundt måltid

Når man har en frokostordning, sikres det nemlig, at alle får noget lækkert at spise. Og det er netop et sundt og nærende måltid, der er med til at sørge for, at man har energi til de ting, hverdagen bringer med sig. Hvis man gerne vil holde motivationen oppe, er det således vigtigt med et godt måltid mad midt på dagen. Og når det kommer til de mange uddannelser, så er det noget, der tit udebliver. Her har nogle elever selv en kedelig madpakke med, andre går i kantinen og køber noget mad, der måske ikke er så sundt, som det burde være, og så er der også dem, der først spiser, når de kommer hjem.

Når man mødes midt på dagen, skabes der også et socialt rum

Kroppen får således ikke den energi, den har behov for. Og derfor kunne en frokostordning sørge for, at alle elever fik et sundt og nærende måltid. Det ville skabe mere motivation for at gribe hverdagen, og det ville sørge for, at alle fik noget sundt at spise hver dag. Og med de mange tendenser, som der ses i dag, er det nemlig vigtigt, at man sørger for at øge sit fokus på sundhed. Derfor er det noget, som de danske uddannelser burde gå i front med. Og som et ekstra plus kan en god frokostordning også sørge for, at der skabes et socialt rum for de mange elever, når de mødes over et godt måltid mad.