- Uncategorized

Sådan holder du dine ansatte motiverede

Hvis ikke det er direkte guld værd med motiverede ansatte, så er det i hvert fald yderst godt for både bundlinjen og produktiviteten i firmaet. Dertil også for trivslen, som er væsentlig for at holde på de dygtige medarbejdere.

Men hvordan skaber man et miljø, hvor medarbejderne er glade og har rammerne til at være effektive?

Tænk på de fysiske rammer

For at kunne give medarbejderne de bedste betingelser for at være produktive, må du give de rette fysiske rammer.

Her er det vigtigt at huske på reglen om, at man skal kunne arbejde sammen, men også skal have plads til at koncentrere sig. Stress er en reel risiko for virksomheder, da mange ansatte oplever et pres for at levere deres bedste arbejde. Den slags kræver mulighed for fordybelse, hvorfor stillerum er vigtige, ligesom der skal etableres fælles spilleregler for, hvordan man agerer i de populære store kontormiljøer. Hvis der ikke er et sundt arbejdsklima, vil det påvirke motivationen negativt, føre til stress og måske i sidste ende længere sygemeldinger.

Apropos sygemeldinger, så husk at en god rengøringsaftale er et must, så virksomhedens fysiske rammer bliver holdt flotte og hygiejniske. F.eks. ved vi fra erfaringen med erhvervsrengøring i Fredericia, at god rengøring kan forhindre samlinger af skidt, støv og baktier, som kan gøre folk syge. Desuden er rengøringen med til at signalere professionalisme, da de ansatte møder ind til flotte lokaler, som ikke er samlingspunkter for bakteriebomber.

Husk fagligheden

Ét er de fysiske rammer, men de psykiske skal også være i orden. Det er f.eks. enormt vigtigt, at man lægger vægt på faglig udvikling med kurser og træning. Medarbejderne ønsker selv denne udvikling som ansatte og som mennesker, og undersøgelser viser, at det er vigtigere at kunne udvikle sig end at have en bestemt løn! Derfor er det også et must for at skabe motivation og fastholde dine gode medarbejdere.

Foruden faglighed skal du huske events og fællesskab. Relationerne til vores kollegaer er nemlig også afgørende for, om vi har lysten til vores arbejdsplads og dermed vores arbejde.

Sidst, men ikke mindst, skal du huske anerkendelsen. Kommer denne ovenikøbet fra stærke og respekterede lederskikkelser, bliver den blot endnu mere værdifuld.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *