- Forbruger

Sådan tjener du flest penge ved salg af ejendom

Der kan være mange forskellige grunde, til at man ønsker at sælge sin ejendom, men fælles for dem alle er, at man ønsker et så hurtigt og nemt boligsalg som muligt. Hvis man her tillægger et økonomisk perspektiv, kan man tilføje, at man vil ønske at få det højest mulige udbytte af sit salg. For at opnå dette kan der være nogle forskellige ting, man som sælger skal være opmærksom på.

At finde den rigtige ejendomsmægler

En af de vigtigste faktorer når man ønsker at få den bedst mulige pris på ens ejendom er at henvende sig til samtlige ejendomsmæglere. Årsagen til dette er at prissætningen på boligen er subjektiv, og derfor vil der være afvekslinger i de prisudspil de forskellige kommer med. Herudover hvis man ”kun” ønsker at udstykke en del af ens jord, kan det være en god ide at snakke med ejendomsmægleren tideligt i forløbet om at anvende en ledende landinspektør. Den ledende landinspektørs rolle er at hjælpe ejendomsmægleren i at sikre skelne bliver fastlagt de helt korrekte steder, så man undgår pengekrævende problemer i fremtiden.

Tålmodighed er afgørende

Tidspunktet, man sætter sin ejendom til salg på, er ikke ligegyldigt. Boligmarkedet svinger hele tiden. I perioder kan det være oppe, når der er stor efterspørgsel i et bestemt område, andre gange kan boligpriserne modsat være helt i bund. Hvis dette er tilfældet på det tidspunkt i ønsker at sælge, kan det være en ide at udvise tålmodighed og vente med at sætte boligen på markedet. Når boligen er på markedet, skal man som sælger også afgøre med sig selv hvor tålmodig man ønsker at være, det er vigtigt at have klargjort for sig selv hvad man ønsker at få rent økonomisk, men samtidigt også hvor lang tid man vil vente på det rigtige tilbud.