- Erhverv

Skab bedre forudsætninger for god læring med det rette skoleinventar

De fleste fag i skolen som eksempelvis dansk og matematik kræver ikke meget andet inventar end nogle gode stole og borde samt en tavle, hvor undervisningen kan foregå. Men i andre fag som eksempelvis design og håndværk stilles der pludselig nogle helt andre krav til klasseværelsets inventar, hvor inventaret i disse tilfælde er helt afgørende for, om eleverne lærer det, de skal.

Det rette inventar til folkeskolens praktiske fag

Siden 2016 har bl.a. design og håndværk været et fag, som skulle implementeres på alle folkeskoler i landet. Her er det ikke bøger og opgaveark, der skal lede eleverne frem til resultater, men i stedet arbejde med hænderne, hvor materialeforarbejdning af bl.a. træ, metal og tekstiler er det centrale element. 

Her er det vigtigt at sørge for det helt rigtige læringsmiljø ved at købe noget passende skoleinventar, så undervisningslokalet kan indrettes på en måde, som giver eleverne en succesoplevelse. Der skal bl.a. købes borde og skabe, som stiller nogle andre krav til robusthed og slidstyrke, mens sikkerheden også skal være i orden, så farlige emner kan låses forsvarligt inde.  

Inventar til science-fag

På samme måder kræver science-fagene i folkeskolen som eksempelvis fysik og kemi også noget helt specielt inventar, da netop fysiklokalet sandsynligvis er det lokale, som skal adskille sig allermest fra de andre lokaler med henblik på inventar.

Her skal farlige stoffer kunne håndteres på en sikker måde, hvilket stiller store krav til inventar som skabe, der skal kunne aflåses forsvarligt, mens også andet inventar som borde og stole skal være af en anden kvalitet, der kan holde til at blive udsat for eksperimenter.

Lignende krav stilles også til inventaret, der skal bruges i forbindelse med science-faget biologi. Her er pointen også, at eleverne skal lære gennem forsøg og eksperimenter med naturen, hvilket bl.a. stiller krav til, at inventaret skal modstå vand og andre elementer. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *