- Erhverv

Sluger bogholderi din tid? Outsource opgaven

Særligt for iværksættere er de mange regler omkring regnskab og indberetninger en tidssluger, der dræner energien og fjerner fokus fra kerneforretningen.

Regnskabet er en vigtig og helt essentiel del af det at drive virksomhed, men også en af de discipliner, flest iværksættere har store udfordringer ved.

Regnskabet skal kontrolleres, gemmes, indberettes, opdateres og ikke mindst stemme.

Er du iværksætter, og kan du nikke genkendende til ovenstående? Så burde du måske overveje at gøre som mange andre nystartede forretningsdrivende og outsource opgaven til en revisor.

Fast eller online revisor?

Du kan vælge, om du vil tilknytte en fast revisor til din virksomhed, men det kan ofte være en dyr løsning. Særligt hvis du er nyopstartet og blot skal have hjælp til en specifik del af regnskabet eller bruge en autoriseret underskrift.

Løsningen er derfor ofte at alliere sig med en online revisor.

De senere år hvor der er kommet flere og flere iværksættere, er udbuddet af revisorer steget. Blandt andet er Talxperten, der er revisor i Kolding, blevet kontaktet oftere og oftere af personer, der søger ekstra tid og derfor vil frigive deres bogholderiarbejde.

Tendensen er, at den forretningsdrivende fuldstændig overlader ansvaret til en professionel uddannet, der nu tilbyder sine kompetencer til iværksættere.

Metoden er steget i popularitet, men som iværksætter skal man naturligvis værne om sin forretning ved at se efter, revisoren er kompetent og opbevarer dokumenter sikkert.

Det skal du se efter, når du vælger en revisor

Når du udvælger en revisor til at varetage dine regnskabsopgaver, skal du gerne finde en statsautoriseret revisor, som kan stemple dit regnskab og dine indberetninger. Sørg desuden for at tænke skalering ind i ligningen. Det er vigtigt, at du finder en bogholder, der kan vokse med dit firma i den forstand, at personen kan varetage flere opgaver for dig, når behovene begynder at melde sin ankomst.

Her skal du sørge for, at personen mestrer de forskellige discipliner, som kan være alt fra likviditetsbudgetter til månedsrapporter og udarbejdelse af løn.

Sørg desuden for, at din nye revisor opbevarer dine dokumenter sikkert, så du ikke risikerer at miste filer eller se dem falde i forkerte hænder.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *