- Forbruger

Ståltaget – det populære valg til nyt tag

Står du og skal have skiftet dit tag? Så kan du med fordel overveje at få lagt nyt tag i stål. Ståltage er blevet mere og mere populære med årene. Det er der flere grunde til. Ståltage har – til sammenligning med andre tagtyper – mange fordele, der både gør det nemt og billigt at få monteret.

Hvorfor er ståltage så populære?

Ståltage har mange fordele i forhold til andre tagtyper. Først og fremmest er ståltage meget lettere end almindelige teglplader. De vejer ca. 4-5 kg. pr. m2 og kan fås i mange størrelser og farver. Vægten er desuden med til at gøre ståltaget let at montere, hvilket gør det billigere at få lagt end andre tagtyper. Desuden er garantierne på ståltage typisk mellem 30-40 år, og pladernes glatte overflade skærmer mod både vind, vejr, alger og mos. Ståltaget kræver derfor meget lidt vedligeholdelse. Ståltage kan også fås i lydisolerende varianter.

Fordele og ulemper ved et ståltag

Som nævnt ovenfor har ståltage mange fordele. Foruden vægt, pris og holdbarhed kan ståltage også monteres ovenpå et gammelt tag. Dog skal du være opmærksom på, at der også er ulemper herved.
Ståltage har nemlig den ulempe, at de kan danne kondensvand. Hvis der ikke tages højde for dette, kan kondensvandet medføre fugtskader og svamp. Desuden vil kondensvandet bidrage til, at tagpladerne kan ruste med tiden. Disse problemer kan dog bekæmpes ved at få lagt en kondensabsorberende belægning inde under ståltaget. Dette vil holde på kondensvandet, indtil det kan fordampe senere på året, når temperaturen igen stiger. Herudover kan man også få monteret et undertag, hvis man ikke har det i forvejen. Et undertag fungerer således, at det monteres under det yderste tag og afleder kondensvand til tagrenden, således fugtskader undgås.

En god huskeregel er altid at kontakte en fagkyndig, så du kan blive ordentligt vejledt, hvis du gerne vil have monteret et nyt ståltag.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *