- Uncategorized

Steder du ikke vidste, at du kan gøre en forskel for miljøet

Miljøet har i den grad brug for vores hjælp, og mange er begyndt at gøre hverdagstingene lidt anderledes, for at bidrage til en grønnere verden. Som samfund er vi eksempelvis blevet mere opmærksomme på hvilke biler, vi kører i, hvilken mad vi spiser, og hvordan vi sorterer vores affald. Disse er yderst positive tiltag, som endelig skal fortsætte i den retning. Der er dog også mere utraditionelle måder du kan hjælpe miljøet på:

  • Har du en hund, har du måske lagt mærke til at der langs populære hundeluftningsstier, ofte ligger høm høm poser på jorden eller omkring skraldespande. De fleste af disse poser er fremstillet i plastik, og det er næsten umuligt for naturen at nedbryde dem. Skift derfor til bionedbrydelige høm høm poseri stedet, så både dig og din hund kan gå tur med god samvittighed. 
  • Apropos plastikposer, så kan du næste gang du står i grøntafdelingen hos din foretrukne købmand vælge, ikke at lægge frugt og grønt i poser. Disse poser bliver formodentligt alligevel smidt ud, så snart du kommer hjem og lægger dine varer på plads i køkkenet, og det er næsten med garanti blot af vane, at de stadig bliver benyttet. 
  • Minimer dit forbrug af rengøringsprodukter med skadelige kemikalier. Dette kan du gøre ved at undersøge indholdet i produkterne inden køb, eller du kan selv fremstille effektive rengøringsmidler til et utal af formål ved hjælp af opskrifter, som med lethed kan findes online. 

Alle tiltag gælder 

Om de tiltag du tager i din hverdag, med henblik på at opnå en mere klimavenlig livsstil, er traditionelle eller ej, betyder ikke så meget. Det vigtigste er at gøre noget for at påminde sig selv og ens medmennesker om det vigtige formål, så den positive udvikling kan fortsætte og tage til i fremtiden.