- Uddannelse

Udvid dine kompetencer og få drømmejobbet

Det kan i dag være vanskeligt at finde ud af hvad man helt konkret skal gøre for at skille sig ud blandt ens konkurrenter på arbejdsmarkedet. Nogle gange kan det endda føles uoverskueligt at finde på noget helt særligt som kunne bidrage til ens individuelle udvikling, og derfor vælger man ikke at tage stilling.

Det er dog alligevel en rigtig god idé at anstrenge sig på dette punkt og finde frem til hvilke muligheder man har, og hvor man bør lægge sit fokus, når det kommer til kompetenceudvikling. Man kan nemlig blive overrasket over hvor meget et mindre kursus m.m. kan forbedre ens CV og hjælpe med at scorer drømmejobbet.  

Bliv mere digital

Mange virksomheder i dag efterspørger nye medarbejdere som tænker digitalt. Dette har en stor betydning, fordi flere og flere arbejdsprocesser i dag foregår inde på online platforme og digitale systemer. I denne forbindelse er det derfor en god idé at finde måder hvorpå man kan blive endnu mere tryg ved det digitale eller forbedre ens allerede eksisterende evner endnu mere.

Hertil kan man blandt andet udvide sin viden ved selv at opsøge information online eller tage et kursus i eksempelvis Microsoft. Microsoft project kurser kan særligt være gavnlige, da du her lærer at have overblik over en virksomheds mange processer på en online platform.

Styrk dine sprogfærdigheder

Det er altid en bonus, hvis du kan ét eller flere fremmedsprog. Dette gør dig nemlig i stand til at kommunikere med en bred vifte af mennesker både internt og eksternt i en virksomhed, hvilket er meget brugbart i erhvervslivet. De mange globale virksomheder i dag, efterspørger særligt mennesker med gode sprogfærdigheder, hvorfor det altid er en god idé at udvide disse.

Du kan vælge at forsøge dig med et helt nyt fremmedsprog eller styrke et sprog du allerede kan. Kan du for eksempel allerede engelsk, men føler at det godt kunne blive endnu bedre, kan du tage et sprogkursus på engelsk for øvede.   

Udvid dit netværk

Sidst men ikke mindst er det vigtigt, at du ikke undervurderer vigtigheden i at have et godt netværk. Selvom dette element ikke er forbundet med faglig viden og uddannelse, har det stadigvæk en betydelig indflydelse på dine muligheder for at score drømmejobbet. Det handler nemlig om at kende mange forskellige mennesker som kan tænke på netop dig, når et særligt jobtilbud dukker op.

I denne forbindelse skal du aktivt udvide dit netværk ved eksempelvis at deltage i diverse arrangementer og events, hvor du kan lære nye mennesker at kende. Hvis muligheden byder sig, kan du bruge lejligheden til at fortælle om dit erhverv og hvad du er passioneret omkring. På den måde har du gjort vedkommende opmærksom på hvem du er og har øget chancen for eventuel fremtidig samarbejde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *