- Erhverv

Undgå skader, tænk i sikkerhed

I Danmark gør vi en rigtig stor indsats (også præventiv) for at undgå ulykker på vores arbejdspladser. Selvom vi er omfattet af mange regler og love på det danske arbejdsmarked, kan der stadig være grund til at være påpasselig som ansat og gøre sig sine egne forholdsregler.

I dette indlæg vil vi se på betydningen af de rette sikkerhedssko på arbejdspladsen.

Pas på fødderne!

Hos KD Byg i Kolding kender man til væsentligheden i gode sikkerhedssko. Ikke blot fordi det er vigtigt at beskytte sine fødder, så der ikke kan gå et søm igennem skoene eller så en hammer ikke falder tungt direkte over tæerne. Nej, sikkerhedssko har en langt større rolle end som bare sådan. Derfor har netop denne arbejdsplads faktisk oplevet at mindske fysisk træthed efter endt arbejdsdag!

Som håndværker er man opdraget med, at man SKAL gå i sikkerhedssko. Måske er det pligtfornemmelsen som gør, at folk finder de først og billigste sikkerhedssko til deres arbejde. Det er desværre ikke hensigtsmæssigt.

Husk at tænke i helheder

Ville du gå hele dagen i et par dårlige sko, når du ikke er på arbejde? Vi gætter på, du har ganske fornuftigt fodtøj at hoppe i.

På samme måde er det vigtigt, du har det rette fodtøj til din arbejdsdag. Som håndværker går man meget og er fysisk aktiv 8 timer om dagen. Det betyder, man tager rigtig mange skridt. Og selvom man måske ikke forbinder det at gå med noget fysisk belastende, så kan totalmængden af skridt sætte sine spor på kroppen. F.eks. skal dine ben samlet set løfte mange flere kilo, hvis dit fodtøj er tung. Derfor er lette sikkerhedssko essentielle, hvis man gerne vil undgå unødvendig træthed. De mange skridt forplanter sig nemlig ikke blot i muskulaturen, men også i knæ og ryg, der må arbejde hårdere end nødvendigt.

Apropos ryggen, så er den rette komfort naturligvis også vigtig. Hvert skridt afgiver et stød igennem kroppen, og her er stødabsorbering et must for personer, der går meget i deres sko.

Opsummeret er det rette fodtøj vigtigt for:

  • Sikkerheden

  • Din krops muskulatur og led

  • Dit energiniveau

  • Generel komfort

Husk desuden, at en sikkerhedssko skal føles lige så behagelig som en kondisko. Det betyder nemlig ikke, at den ikke er sikker, men er blot et udtryk for kvalitet.